Torra respon a les crítiques de Colau

Diu que la coordinació entre el Govern i els ens locals per les targetes moneder és "constant"

Publicitat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha respost per carta a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per defensar la gestió del Govern del sistema de les targetes moneder -el projecte que dota d’un nou instrument als ajuts econòmics per a alimentació i productes de primera necessitat. Torra argumenta a la carta, amb data d’aquest dilluns, que la coordinació entre el departament d’Educació i les administracions locals i comarcals s’ha mantingut “de forma constant”. El president també apunta que l’anunci d’aquest sistema de prepagament no es va fer oficial a l’espera del vist i plau del banc que ha d’assumir l’emissió de les targetes. Torra garanteix el repartiment de les targetes moneder a totes les famílies que l’hagin demanat.

El cap del Govern explica a la carta que la coordinació entre Educació i els ens locals responsables va ser “constant”, tant a través del correu electrònic com d’un grup de whtasapp amb totes les gerències, i també telefònicament. Torra també recorda a Colau que els municipis amb més de 20.000 habitants són els “responsables” dels serveis socials bàsics, segons la Llei de serveis socials. “Les instruccions han deixat volgudament un ampli marge d’actuació als ajuntaments”, subratlla.

Finalment, Torra assevera que la Generalitat ha estat i estarà “oberta i flexible” a les demandes diverses que fan arribar els ens locals implicats en el procés de les targetes moneder, i garanteix que tots els ajuntaments que ho han sol·licitat han rebut el suport i la col·laboració d’Ensenyament.

Queixes de Colau i 40 alcaldes

Publicitat

Colau i una quarantena d’alcaldes i alcaldesses més de Catalunya van enviar dissabte passat una carta a Torra on mostraven la seva “preocupació” per la gestió de les targetes moneders. La carta lamenta que el món local no hagi rebut “cap directriu” sobre el repartiment de les targetes moneders, i apunta que no s’han materialitzat encara els ajuts de menjador.

Els signants reiteraven la seva disponibilitat per ajudar les famílies però reclamen coordinació a la Generalitat. Firmaven la carta, entre d’altres, els alcaldes de Badalona, Castelldefels, l’Hospitalet, Terrassa i Sabadell.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca