El Govern preveu que els ERTO no vagin a més, després de “l’allau” de la setmana passada

"Hem arribat al pic alt. De fet, ahir no vam tenir un increment de persones afectades si no que va haver-hi un traspàs entre causes de força major"

Publicitat

El Govern preveu que els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) no vagin a més, després de “l’allau extraordinari” de la setmana passada, quan es va arribar fins als 25.160 expedients temporals, amb 247.690 treballadors afectats.

En una entrevista de Rac 1 recollida per Europa Press, el secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Josep Ginesta, ha explicat que el dilluns es va reduir el nombre de treballadors sobre els quals s’aplicava un ERTO, passant dels 247.690 treballadors afectats del diumenge als 244.260.

“Hem arribat al pic alt. De fet, ahir no vam tenir un increment de persones afectades si no que va haver-hi un traspàs entre causes de força major (dels ERTO) i causes ordinàries. Preveiem que, en principi, no aniran a més”, ha exposat.

Ginesta ha remarcat que depèn del fet que no hi hagi més mesures administratives “més severes” de les que ja hi ha, com si es decreta un confinament total o hi ha més negocis que han de tancar.

Publicitat

“Tot dependrà de si hi ha mesures administratives més severes de les que tenim, és a dir, si es produeix un confinament generalitzat o hi ha més activitats que veuen suspeses la seva capacitat de continuar. En funció d’això creiem que poden haver-hi molt més”, ha sostingut.

Ha indicat que prop del 60% dels ERTO que s’han presentat davant la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, l’autoritat laboral competent a Catalunya, corresponen a activitats que van haver de parar pel decret de l’estat d’alarma, com el comerç, l’hostaleria i la restauració.

El secretari general ha remarcat que aquests expedients temporals estaran vigents fins que el Govern aixequi l’estat d’alarma i es reactivin les activitats econòmiques que s’hagin suspès.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca