Decisió valenta de l’ANC: només donarà suport als partits que apostin per la via unilateral

Paluzie assegura que el coronavirus ha evidenciat "en quin estat de submissió" està Catalunya

L’ANC ha celebrat la seva VIII Assemblea General, en què les seves bases han avalat el full de ruta de l’entitat, que preveu exigir als partits una proposta que contempli la via unilateral com a “condició indispensable perquè l’ANC els doni suport”.

Publicitat

En un comunicat aquest dilluns, ha informat que el 92% de membres ha recolzat el full de ruta que marcarà l’actuació de l’ANC en el proper any, i que inclou treballar per la unitat d’acció dels diversos actors independentistes i apostar per la lluita no violenta.

“Si fruit d’aquestes eleccions es constatés una majoria social independentista a partir del 50%+1 dels vots, s’hauria de validar l’estratègia unilateral i el Parlament hauria de donar pas a la investidura d’un govern disposat a reconèixer la voluntat de la majoria social”, defensa el full de ruta aprovat per l’ANC.

A més, per la crisi del coronavirus han decidit endarrerir les eleccions del Secretariat Nacional a, “com a tard, el dissabte de la cinquena setmana posterior al moment en què s’aixequi el confinament i sigui possible celebrar reunions amb seguretat”.

L’ús de l’exèrcit

L’ANC ha posat tota la seva estructura i la seva xarxa territorial “al servei per ajudar a superar aquesta crisi” del Covid-19 i ha llançat una iniciativa per fabricar mascaretes d’ús domèstic amb la finalitat de distribuir-les per Catalunya.

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha dit que la pandèmia evidencia “en quin estat de submissió” està Catalunya, i ha acusat l’Estat de provocar un augment de la burocràcia i de la ineficiència per gestionar la crisi.

“Aquesta mentalitat autoritària es manifesta amb l’ús impúdic de l’Exèrcit per afermar el poder i amb la negació de les mesures de confinament total que li demanen científics i governs com el nostre”, ha criticat.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca