Decisió valenta de l’ANC: només donarà suport als partits que apostin per la via unilateral

Paluzie assegura que el coronavirus ha evidenciat "en quin estat de submissió" està Catalunya

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Publicitat

L’ANC ha celebrat la seva VIII Assemblea General, en què les seves bases han avalat el full de ruta de l’entitat, que preveu exigir als partits una proposta que contempli la via unilateral com a “condició indispensable perquè l’ANC els doni suport”.

En un comunicat aquest dilluns, ha informat que el 92% de membres ha recolzat el full de ruta que marcarà l’actuació de l’ANC en el proper any, i que inclou treballar per la unitat d’acció dels diversos actors independentistes i apostar per la lluita no violenta.

“Si fruit d’aquestes eleccions es constatés una majoria social independentista a partir del 50%+1 dels vots, s’hauria de validar l’estratègia unilateral i el Parlament hauria de donar pas a la investidura d’un govern disposat a reconèixer la voluntat de la majoria social”, defensa el full de ruta aprovat per l’ANC.

A més, per la crisi del coronavirus han decidit endarrerir les eleccions del Secretariat Nacional a, “com a tard, el dissabte de la cinquena setmana posterior al moment en què s’aixequi el confinament i sigui possible celebrar reunions amb seguretat”.

L’ús de l’exèrcit

L’ANC ha posat tota la seva estructura i la seva xarxa territorial “al servei per ajudar a superar aquesta crisi” del Covid-19 i ha llançat una iniciativa per fabricar mascaretes d’ús domèstic amb la finalitat de distribuir-les per Catalunya.

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha dit que la pandèmia evidencia “en quin estat de submissió” està Catalunya, i ha acusat l’Estat de provocar un augment de la burocràcia i de la ineficiència per gestionar la crisi.

“Aquesta mentalitat autoritària es manifesta amb l’ús impúdic de l’Exèrcit per afermar el poder i amb la negació de les mesures de confinament total que li demanen científics i governs com el nostre”, ha criticat.

- Publicitat-

Breus

El Festival de la Porta Ferrada ajorna el concert d’homenatge a Pau Donés

El Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) ha decidit ajornar el concert d’homenatge a Pau Donés previst pel...

El Gremi de Restauració veu “sense base científica” la prohibició de fumar

El Gremi de Restauració de Barcelona rebutja la decisió que ha pres aquest divendres el govern espanyol de prohibir fumar en espais a l'aire...

Iglesias denuncia que Podemos és víctima d’un “judici mediàtic”

El vicepresident segon del govern espanyol i líder de Podem, Pablo Iglesias, ha afirmat que les acusacions sobre el presumpte finançament irregular del partit...

Enllesteixen el projecte museogràfic del centre d’interpretació del jaciment del Barranc de la Boella

El projecte museogràfic del futur centre d'interpretació del jaciment del Barranc de la Boella, a la Canonja (Tarragonès), ja està enllestit. Segons informa l'Institut...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca