Trilla creu que les restriccions que s’apliquen a l’Estat de moment són “suficients”

Confirma que estan rebent material i tests ràpids però avisa que aquests només són fiables en part de la població

El cap d’epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha opinat aquest dilluns que les restriccions que s’apliquen a l’Estat són “suficients de moment”, tot i que “sempre són millorables”. Trilla, que forma part del comitè assessor del govern espanyol, s’ha fet seva l’argumentació de Fernando Simón, que va apuntar que a la Xina es va aïllar una província, i no tot el país. El doctor ha afegit a Catalunya Ràdio que potser es pot fer “cirurgia molt selectiva d’algunes coses que encara estan en funcionament”. Ha confirmat que ja estan rebent material, tot i que poc a poc, així com tests ràpids. En aquest punt, ha advertit que aquestes proves només són fiables en part de la població, en aquella on és molt probable que hi hagi contagi.

Publicitat

“Són proves que només donen fiabilitat si s’utilitzen en població en la qual la probabilitat de trobar virus és molt alta”, ha indicat, fent referència a personal sanitari i població gran. Trilla ha reconegut que això representa “un problema tècnic que cal intentar solucionar”, perquè pel que fa a la població general els tests podrien donar falsos negatius. Sobre el material, ha explicat que va arribant, però ha alertat que hi ha altres àrees crítiques, com les residències sociosanitàries i de gent gran.

Trilla ha avisat que aquesta setmana serà crítica, perquè encara no es notaran del tot els efectes de les restriccions posades en marxa fa una setmana, i això farà que els contagis i morts siguin molt altes. “De moment podem donar assistència a tots amb molta dificultat, però s’està fent”, ha dit.

Pel que fa a l’aixecament de les restriccions, ha advertit que s’haurà de fer “de forma esglaonada”, perquè no hi haurà vacuna i el virus seguirà circulant.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca