Josep Nadal: “Hem de posar una mirada rural a les lleis, igual que la violeta o la valenciana”

Un dia de Sant Josep…molt diferent. Les Falles han sigut cancel·lades i, quan m’alce no sent la banda de música pels carrers. No obstant això, a partir de les 11:30 del matí comencen a sentir-se els primers masclets, llançats des dels balcons a unes voreres buides que haurien d’estar plenes. Una celebració —la fallera— que portava sense suspendre’s des de l’any 1939, en plena Guerra Civil.

Ens alcem i, després de tocar Amparito Roca i Paquito el Chocolatero des dels balcons al uníson instats per la Federació de Societats Musicals Valencianes i el còmic Eugenio Alemany entrem en una altra maleïda aplicació, que, segons ens havia dit el poderós Google, era perfecta per gravar videoconferències online.

Confirmem amb Josep Nadal que tot estava en ordre i ens endinsem en una conversació de quasi una hora, en què parlem sobre el maleït virus que ens té a tots dos confinats a casa, el valencianisme que ix de les cançons de La Gossa Sorda, les llums i les ombres del Govern del Botànic, sobre eixa taronja que no funciona de què parlaven els Bajoqueta Rock i molt més…

Etern agraïment als companys i companyes que han fet possible la primera entrevista virtual de la Revista Mirall, i, a més a més, a tots els col·legues periodistes que fan possible que siguem informats cada dia davant aquesta dramàtica situació sense precedents en la història més recent de la Humanitat. Front els discursos d’odi, el nostre #OrgullValencià.