ERC pressionarà el Gobierno perquè apliqui el confinament total

S'abstindrà en la prolongació de l'estat d'alarma si no executa la mesura

Publicitat

ERC demanarà al govern espanyol que la pròrroga de l’estat d’alarma inclogui el confinament total de la població -a excepció de treballadors de serveis bàsics-, i ha destacat que, si l’Executiu de Pedro Sánchez no accepta la seva “contraproposta”, la direcció d’ERC proposarà abstenir-se en la votació del Congrés, prevista per al dimecres.

Ho ha anunciat aquest dilluns la secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, en un vídeo dirigit als mitjans després de la reunió de la permanent del partit, que ha apostat per traslladar aquesta postura a JxCat, la CUP, EH Bildu i BNG, per debatre i “poder consensuar un posicionament conjunt i exercir la força conjunta davant el Congrés i el Govern”.

La dirigent republicana ha destacat que la proposta de confinament total –a excepció de serveis bàsics i els que permeten garantir la cadena alimentosa– és l’opció que defensa el Govern i el seu president, Quim Torra.

“Ús abusiu” de l’estat d’alarma

Publicitat

Ha criticat que el decret de l’estat d’alarma “no està sent resolutiu per a lluita contra aquesta pandèmia, i s’està fent un ús abusiu d’aquest instrument”, perquè s’està utilitzant per restar capacitats a executius autonòmics, segons ella.

“En lloc de pal·liar i lluitar contra aquesta pandèmia, s’està aprofitant aquest instrument per recentralizar i prendre capacitat de decisió als governs, per la qual cosa no fa el que hauria de fer”, ha sostingut Vilalta.

Ha remarcat que el necessari és posar al centre a les persones, extremar les mesures de confinament i evitar el col·lapse del sistema sanitari: “Ara més que mai, hem de fer sentir la nostra veu conjunta i compartida i reclamar que cal protegir vides”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca