Corea del Sud registra la xifra més baixa d’infeccions diàries des de final de febrer

Confirma 64 casos nous de coronavirus, una trentena menys que diumenge

Publicitat

El Centre per al Control i la Prevenció de Malalties de Corea del Sud (KCDC, en anglès) ha anunciat aquest dilluns que s’han registrat 64 casos nous de coronavirus al país, una trentena menys que diumenge, fet que eleva el total d’afectats a 8.961.

Aquest registre suposa la xifra més baixa d’infeccions diàries des de final de febrer, tot i que el nombre de morts ha augmentat a 111, la majoria gent gran i amb patologies prèvies, segons ha informat l’agència sud-coreana de notícies Yonhap.

D’aquests 64 casos nous, 24 s’han registrat a Daegu i 2 a la província de Gyeongsang del Nord. El nombre total d’infectats a Daegu i Gyeongsang del Nord, els dos epicentres del virus al país, ha arribat als 6.411 i 1.256, respectivament.

D’altra banda, ciutats com Seül han registrat sis casos nous, fet que ha augmentat a 330 el nombre de positius a la capital sud-coreana.

Publicitat

El Govern de Corea del Sud ha decretat aquest dilluns algunes mesures més restrictives, com cancel·lar reunions religioses i activitats esportives, i tancar centres de lleure, locals nocturns i restaurants.

Les autoritats també han implantat una quarantena obligatòria de dues setmanes a tothom qui arriba al país des d’Europa.

El KCDC ha subratllat que la taxa de mortalitat del coronavirus a Corea del Sud se situa actualment en un 1,17 per cent, tot i que augmenta al 10,46 per cent en la gent gran de 80 anys.

Prop del 60 per cent dels casos confirmats al país s’han relacionat amb una branca de la secta religiosa Shincheonji a la ciutat de Daegu, amb una població de 2,5 milions.

El ritme d’infeccions diàries ha denotat signes de desacceleració des de la segona setmana de març, després d’haver fet les proves a 210.000 seguidors de l’Església Shincheonji.

Les autoritats han incidit que el país encara es manté en alerta màxima a causa de nous grups d’infeccions, entre els quals un centre d’atenció telefònica a Seül i esglésies protestants a Gyeonggi.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca