Front comú del sector del comerç, turisme i la restauració per la suspensió del pagament d’impostos

La mesura permetria generar més de 700 milions d'euros mensuals de liquiditat immediata a Catalunya

Publicitat

Les patronals Foment Comerç i PIMEC Comerç, conjuntament amb 22 entitats, gremis i associacions del sector del comerç, turisme i de la restauració, demanen de forma unitària, urgent i imminent que s’aprovi la suspensió en el pagament d’impostos en el proper consell de ministres. En concret, de les taxes de l’IVA, l’IRPF i les quotes a la Seguretat Social d’aquelles empreses que han hagut de tancar o han reduït significativament la seva activitat i facturació arran de l’estat d’alarma. Segons els empresaris la suspensió en el pagament permetria generar a Catalunya fins més de 700 milions d’euros de liquiditat immediata al mes en els sectors afectats i això ajudaria a les empreses a afrontar el pagament de proveïdors i treballadors.

Les patronals, entitats, gremis i associacions afectades reclamen suspendre durant els propers tres mesos la presentació de les declaracions i autoliquidacions tributàries -especialment pel que fa a l’IVA, IRPF i quotes a la Seguretat social-, tant les mensuals com les relatives a la totalitat del primer trimestre, excepte aquells que tinguin dret a devolució, com és habitual en el sector d’apartaments turístics i hoteler. També que aquesta mesura s’apliqui amb independència de l’import i els subjectes que les realitzin i sense interessos. A la vegada, demanen que les quantitats suspeses es puguin pagar fraccionades amb posterioritat durant els pròxims sis mesos.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca