Els millors de la setmana

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Paraules solidàries per definir persones sense diagnòstic

Són les protagonistes dels seus relats i em sembla molt necessari que totes les persones que formem part d’aquest altre sac social normatiu aprenguem a desfer etiquetes, a comprendre que no sempre existeixen noms genèrics per tot i que convivim amb molta gent que viu sense diagnòstic al nostre poble, la nostra escola o el bloc de pisos de davant. Per Helena Bertran Callao

El virus de la corona

La intervenció d’un fatigat Pedro Sánchez, dissabte al vespre, pretenia disposar d’una banda sonora presidencial, al més pur estil The West Wing, i tanmateix, feia la mateixa aroma rància que es desprén dels èxits setenteros de Julio Iglesias. El mot unidad es repetia com una tornada forçada i pegadiza, com a leiv motiv d’una compareixença en què la relació entre les preguntes i respostes semblava pura coincidència. Per Xavier Diez

Tapar-se els ulls no fa desaparèixer el problema

Les compareixences del Gobierno per la pandèmia del COVID-19 segueixen sempre el mateix patró: presenten unes mesures que hores més tard canviaran, fan una crida nacionalista perquè la bandera ho cura tot i rematen la declaració amb un atac a les propostes del govern de la Generalitat perquè, tot i que són similars a les de la Xina, aquí manen ells. Per Joan Solé

Aparellant mitjons mentals i emocionals

Ocupem les hores però la quietud et torna riu, em deixo anar i apareixen els fantasmes. Massa propostes? Massa coses a voler fer? Massa preocupacions acumulades? El jutge de la productivitat ens autoexigeix hiperestimular-nos? En moments on la productivitat laboral s’ha desaccelerat, seguim buscant les vies per perpetuar-ho? Per Silvana H. Vázquez

Fes-te mecenes de la cultura antifeixista

Revista Mirall, així com totes les seves activitats, és oberta al públic. Des de 2€ i més, ajudes a finançar totes les activitats de Revista Mirall: des de l’elaboració de contingut i manteniment de la capçalera com l’organització d’actes, la promoció de nous artistes i la producció del programa ‘La Cova’. Per Revista Mirall