Buch assegura que el Gobierno no demana el confinament de Catalunya per partidisme

"Amb les mesures que ha decretat el Govern espanyol es dificulta l'accés i l'arribada de molt material imprescindible"

Publicitat

El conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha assegurat aquest diumenge que el Govern central “s’equivoca de dalt a baix” en indicar que el Govern demana el confinament total de Catalunya per partidisme, i ha afirmat que reclamen aquesta mesura per garantir la seguretat.

En una entrevista en Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, Buch ha opinat que en el discurs d’aquest dissabte a la nit del president del Govern, Pedro Sánchez, no es va presentar cap proposta: “Justament quan Sánchez deia que Espanya era el país que havia pres les decisions més severes, Itàlia estava plantejant el tancament total, que és el que fa una setmana que estem proposant en Catalunya”.

En relació a l’entrada en vigor del document d’autrresponsabilidad que ha presentat la Conselleria d’Interior aquesta setmana per indicar perquè se surt al carrer, ha aclarit que no és obligatori, però que “ajuda a entendre en quina mesura es pot sortir”.

“Hi ha alguna altra comunitat autònoma que ha proposat seguir el nostre camí. És el Govern central el que decidirà si és obligatori, però per a nosaltres és una gran eina”, i ha dit que aquells documents similars que ofereixin les empreses als seus treballadors són complementaris al de la Generalitat.

Publicitat

Quant a les queixes del personal dels Mossos d’Esquadra per la falta d’equips de protecció, ha explicat que és veritat que es troben en aquesta situació, però que esperen que “al més aviat possible tots disposin de tot el material necessari”.

“Amb les mesures que ha decretat el Govern espanyol es dificulta l’accés i l’arribada de molt material imprescindible”, i ha destacat la importància que els cossos de seguretat tinguin aquestes eines.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca