La Generalitat demana ser conscients que el confinament s’allargarà

Budó: "És clar que no seran 14 dies"

Publicitat

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha afirmat aquest dissabte que el confinament pel coronavirus s’allargarà a més de dues setmanes: “És clar que no seran 14 dies perquè estem veient que necessitarem més temps”.

En una entrevista de Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, ha assegurat que en una setmana estaran en condicions d’avaluar si, a la vista de l’evolució dels casos, se segueix “amb un confinament com està ara o s’arriba a un confinament màxim”.

Preguntada per la possibilitat que, davant d’un eventual col·lapse, els professionals de la Unitat de Vigilància Intensiva (UCI) hagin d’escollir quins pacients tracten i quins no, ha dit: “Esperem que no sigui així, perquè s’estan habilitant espais per poder compartir en UCIs, si és necessari”.

Ha explicat que més de 30 empreses a Catalunya estan fabricant respiradors per atendre la demanda dels hospitals, que porten dies “amb molta gent, amb els professionals tensionados i cansats”.

Publicitat

Ha reiterat que el confinament total de la població és l’única manera de parar la propagació del virus de forma efectiva, pel que és necessari, al seu parer, aturar tota l’activitat econòmica.

En aquest sentit, ha subratllat la necessitat de proporcionar una “cobertura jurídica per a persones que han d’anar a treballar” i no ho facin en serveis essencials, de manera que puguin quedar-se a casa.

Preguntada per la carta a la Comissió Europea del president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat que “en absolut” el Govern és deslleial amb el Govern central, i ha cridat a cooperar i a col·laborar entre administracions.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes