La Generalitat crea un “certificat autorresponsable” per justificar desplaçaments

Aquest document ja està disponible i serà efectiu a partir del dilluns

Publicitat

El conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha anunciat que el Govern ha creat un “certificat autorresponsable” per garantir que les persones que es desplacen durant el confinament ho fan per raons permeses.

Aquest document ja està disponible i serà efectiu a partir del dilluns, ha explicat Buch en una entrevista en 324 recollida per Europa Press, en la qual ha assegurat que es tracta d’un exercici de confiança en la ciutadania”.

“Però si un ciutadà opta per voler enganyar als cossos policials, hi haurà la sanció corresponent”, ha advertit Buch sobre aquest document, que inclou diverses opcions per sortir a la via pública que el ciutadà ha de marcar, per indicar la raó del seu desplaçament.

El document inclou les opcions d’anar a adquirir aliments, acudir a un centre sanitari, desplaçar-se al lloc de treball, tornar a la seva residència habitual, assistir a persones que ho requereixen, anar a una entitat financera i una causa de força major.

Publicitat

El ciutadà ha d’especificar l’adreça d’origen, la de destí i les seves dades personals en aquest document, q

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca