Seat pagarà 1.550 euros als seus empleats pels beneficis de 2019

"Per quart any consecutiu després de l'aprovació del conveni col·lectiu en 2016, la companyia distribuirà una paga de beneficis pel resultat obtingut"

Publicitat

Els empleats de Seat rebran una paga extraordinària de 1.550 euros bruts pels beneficis que la companyia va obtenir el 2019, la qual cosa suposa una xifra “rècord” i un 45,1% més que un any abans, segons ha indicat la marca automobilística espanyola en un comunicat.

“Per quart any consecutiu després de l’aprovació del conveni col·lectiu en 2016, la companyia distribuirà una paga de beneficis pel resultat obtingut. En aquests últims quatre anys, Seat ha abonat gairebé 4.000 euros a cada empleat per aquest concepte”, ha destacat l’empresa, que pagarà aquesta paga extraordinària el proper 15 d’abril.

Aquesta paga és la més alta en la història de Seat i suposa 250 euros més que el màxim establert en el conveni col·lectiu. L’empresa, atenent a la petició sindical d’UGT i CC.OO., va decidir distribuir una paga addicional extraordinària en reconeixement a l’esforç de la plantilla durant el passat exercici.

“2019 va ser, de nou, un any rècord per a Seat gràcies als professionals que formen part de la companyia. Aquesta paga de beneficis és històrica, és la nostra forma d’agrair el compromís i la dedicació de tots a l’obtenció dels excel·lents resultats del passat exercici, que a més va ser un any complicat”, ha subratllat el vicepresident de Recursos Humans, Xavier Ros.

Publicitat

No obstant això, dilluns passat Seat va acordar un paquet de mesures com a conseqüència de la situació derivada del brot de coronavirus, que inclou la presentació d’un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTE) per causa de força major.

L’ERTE només s’aplicarà a aquelles persones que hagin d’interrompre la seva activitat laboral pel Covid-19. A més, la companyia del grup Volkswagen complementarà la prestació d’atur fins a aconseguir el 80% de la quantitat equivalent als conceptes de salari, més el complement de previsió multiplicat per 14, dividit per 12.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes