El Gobierno segueix obsessionat a demanar “lleialtat” a Torra

Publicitat

El ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, que actuï durant l’estat d’alarma per la Covid-19 amb “un mínim de lleialtat institucional i un mínim de cooperació”, tal com diu que estan fent el conjunt de comunitats autonòmiques i les policies autonòmiques com els Mossos d’Esquadra, per “garantir la salut pública”.

A més a més, ha ressaltat la unitat d’acció del Govern espanyol i ha evitat valorar les crítiques de Podem al rei Felip VI o el fet que el vicepresident Pablo Iglesias s’hagi saltat el confinament després que la ministra Irene Montero donés positiu: “Tots complim les normes que estableix l’autoritat sanitària al peu de la lletra”, ha assenyalat.

“El que sol·licito a tots els representants públics, i més si és un representat de l’Estat en una comunitat autònoma, és un mínim de lleialtat institucional i un mínim de cooperació”, ha assenyalat Grande-Marlaska quan li han preguntat per les crítiques que ha difós el president de la Generalitat, Quim Torra, als mitjans internacionals.

Torra s’ha queixat a la BBC que l’executiu de Pedro Sánchez impedeix el confinament de tot Catalunya, i l’acusa a més de deixar-lo sense competències. “Sembla que hi ha determinades institucions que no ho comparteixen, i em sap molt de greu”, ha afegit Grande-Marlaska sobre la lleialtat institucional en una entrevista a Onda Cero que ha recollit Europa Press.

Publicitat

Grande-Marlaska ha subratllat que tot l’executiu treballa de manera coordinada quan li han preguntat també sobre els missatges de la formació que lidera Pablo Iglesias en els quals es qüestiona la figura del rei Felip VI. “El que puc dir és que en aquest govern de coalició anem tots a l’una per fer front a l’emergència i garantir la salut pública del conjunt de ciutadans”.

En una altra entrevista a Telecinco, ha insistit en la unitat d’acció quan li han preguntat si considera una contradicció que es demani el confinament a tots els ciutadans i, no obstant això, Pablo Iglesias hagi anat presencialment al Consell de Ministres o a fer una roda de premsa. “Tots els membres del govern complim les normes de sanitat que estableix l’autoritat sanitària al peu de la lletra”, ha dit.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca