El Gobierno avisa que encara queden els “pitjors dies” del coronavirus

Illa ha reiterat "l'importantíssim i eficaç" paper que estan exercint les comunitats autònomes

Publicitat

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha reiterat aquest divendres que encara queden els “pitjors dies” del brot de coronavirus, ja que es preveu que segueixi havent-hi un creixement dels casos d’infecció a Espanya.

De fet, les últimes dades proporcionades pel Ministeri de Sanitat eleven a 19.980 les persones afectades pel nou coronavirus a Espanya –la qual cosa suposa 2.233 positius més que el dijous, un 16,5% d’increment–; a 1.002 les morts, i a 1.585 les persones recuperades.

“Vénen els dies pitjors, els dies en els enfrontem a un creixement de casos, però els dies en els quals ens anem aproximant al moment d’arribar al punt màxim d’incidència, doblegar la tendència creixent i derrotar el virus”, ha dit el ministre de Sanitat.

En aquest sentit, Illa ha reiterat “l’importantíssim i eficaç” paper que estan exercint les comunitats autònomes en la lluita contra el coronavirus, i ha informat que està en “comunicació permanent” amb els consellers autonòmics, especialment de les regions amb més casos com, per exemple, la Comunitat de Madrid.

Publicitat

“El Gobierno està complementant el magnífic treball que estan realitzant les comunitats autònomes i, per això, estem posant a la seva disposició tot el que necessiten perquè els pacients es puguin sentir atesos”, ha emfatitzat el ministre de Sanitat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes