Sánchez no es reunirà amb els presidents autonòmics fins dissabte

El president espanyol vol "reforçar les línies de coordinació i col·laboració

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, vol tornar-se a reunir per videoconferència amb els presidents autonòmics el pròxim dissabte 21 de març a les 10 del matí, segons ha anunciat La Moncloa. A la reunió Sánchez informarà els presidents de la gestió que l’executiu espanyol està fent en la lluita contra el coronavirus. Segons La Moncloa, la trobada també ha de servir per “reforçar les línies de coordinació i col·laboració amb les comunitats i ciutats autònomes”. Des de la Generalitat asseguren que encara no han decidit si el president, Quim Torra, participarà de la reunió. A la primera sí ho va fer, però Torra va criticar el funcionament i la utilitat de la reunió.

Publicitat

Serà la segona reunió telemàtica amb els presidents autonòmics des de l’inici de la crisi del Covid-19 (la primera va tenir lloc diumenge passat). En aquesta ocasió Sánchez tornarà a topar previsiblement amb les crítiques del president de la Generalitat, Quim Torra, que el passat dia 15 ja va demanar –sense èxit- el confinament total de Madrid i Catalunya i un enduriment de les mesures, que considera insuficients per aturar l’expansió de l’epidèmia.

Sobre la taula també les crítiques de la Generalitat per la centralització de la gestió i la confiscació de material mèdic per part del Ministeri de Sanitat. La consellera de Salut, Alba Vergés, va denunciar aquest dimecres que la intervenció del Ministeri està impedint que el material arribi als centres hospitalaris i assistencials de Catalunya. “Ens consta que empreses i centres sanitaris han rebut missatges d’aturar les comandes o confiscar material per a centralitzar-lo a Madrid”, va apuntar.

En aquest sentit, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, va denunciar també aquest dimecres que “4.000 mascaretes preparades per a ser enviades a l’Hospital d’Igualada estan aturades a Madrid i pendents d’algun tràmit o inspector que autoritzi aquest enviament”.

Per contra, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, va negar la major aquest dimecres. En roda de premsa des de La Moncloa va assegurar que el Ministeri està abastint totes les CCAA i va apuntar que el repartiment es fa “de la manera més justa possible”.

De fons també les crítiques de la Junta d’Andalusia, que va enviar una carta al ministre de Sanitat, Salvador Illa, denunciant la situació “d’absoluta precarietat” dels hospitals andalusos després que la Guàrdia Civil requisés 150.000 mascaretes a una empresa andalusa que havia de proveir-los.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes