Mobilització històrica del Govern a metges recentment titulats, jubilats i estudiants d’últim any

Preveu una "augment de casos brutal" que tensarà el sistema assistencial

Publicitat

El Govern ha anunciat aquest dijous que està mobilitzant a personal sanitari en tres àmbits: metges titulats el passat any, metges i infermeres jubilats recentment menors de 70 anys i estudiants de l’últim any de Medicina i Infermeria de les universitats catalanes, ha explicat en roda de premsa telemàtica aquest dijous, la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés.

Ha avisat que el sistema sanitari català ha de fer front en les properes setmanes a una “escalada que tensarà enormement les organitzacions i professionals que treballen”, i ha remarcat que fins i tot en el millor dels escenaris serà necessari concentrar i maximitzar la força professional, i ha avisat que ja es treballa en aquesta línia.

Recentment titulats

Pel que fa als metges titulats el 2019, ha detallat que van obtenir el títol de Medicina el passat any 973 persones a les universitats catalanes, i no totes són de Catalunya, però sí una gran part; i que majoritàriament aquests alumnes es van presentar a l’examen MIR al gener, de manera que es troben a l’espera d’adjudicació d’una plaça.

Publicitat

Vergés ha concretat que dilluns va sol·licitar la col·laboració de les universitats a través del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) i es va enviar una carta amb un formulari d’inscripció a aquesta nova promoció i que aquest dijous té identificats a 400 metges que podran “engrossir” el sistema assistencial.

Més de 1.500 jubilats

Pel que fa a la crida de jubilats, Vergés ha precisat que el seu talent “absolutament acreditat” pot ser de gran valor en aquesta situació, i que en l’Institut Català de la Salut (ICS) en els dos últims anys s’han jubilat 1.502 metges i infermers –941 infermeres i 561 metges–.

Davant aquestes jubilacions, Salut ha fet una crida als professionals menors de 70 anys i que vulguin reincorporar-se al servei actiu “en aquests moments excepcionals” perquè es dirigeixin als seus antics centres de treball, que al seu torn compten amb instruccions sobre com procedir a la seva reincorporació.

Així mateix, els centres enviaran proactivament cartes als metges jubilats en els dos últims anys i menors de 70, i es reforçarà la crida de la mà dels col·legis professionals de metges i infermeres.

Estudiants d’últim any

Pel que fa als estudiants d’últim any de Medicina i Infermeria, Vergés ha destacat que “són el futur” de les professions sanitàries, i ha detallat que hi ha en el sistema 1.700 estudiants d’Infermeria d’últim any nou universitats i 970 estudiants de Medicina d’últim any de set universitats.

S’ha demanat a les universitats que identifiquin aquests alumnes per veure si estan “disposats a participar” amb tasques adaptades a la seva situació formativa, a més el 17 de març es va enviar una carta per la qual s’estendrà als estudiants de tots els cursos, per garantir la millor assistència davant la previsió d’un “augment de casos brutal”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca