Els metges catalans reclamen que es contracti als residents després de la crisi

"No es tracta d'un premi, sinó d'un mínim reconeixement a professionals perfectament capacitats que estan donant el 200% en aquests dies i que en condicions normals podrien optar a treballs millor pagats"

El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) ha exigit aquest dijous que tots els residents d’últim any en formació als quals s’ha prorrogat el conveni de treball a causa de la pandèmia del coronavirus obtinguin un contracte quan passi la crisi.

Publicitat

En un comunicat, el CCMC demana a l’administració sanitària de Catalunya i als centres sanitaris públics i privats que mantinguin vinculats automàticament “amb contracte d’adjunt o equivalent” als Metges Interns Residents (MIR).

“No es tracta d’un premi, sinó d’un mínim reconeixement a professionals perfectament capacitats que estan donant el 200% en aquests dies i que en condicions normals podrien optar a treballs millor pagats”, ha explicat a Europa Press el vicepresident del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Sellarés.

El Govern va ordenar el passat 15 de març la pròrroga de tots els residents en el seu últim any de formació en especialitats com a geriatria, pneumologia, pediatria i medicina preventiva i salut pública, entre uns altres, la qual cosa implica conservar un sou menor i no aclareix què passarà amb els MIR després de l’estat d’alarma.

Sellarés opina també que els residents haurien de rebre un contracte d’adjunt durant aquest mateix període d’excepció, atès que “el treball que estan fent molts MIR ja no és de formació, sinó que és activitat assistencial; i ha de pagar-se com a tal”.

Paral·lelament, el CCMC reclamama a les administracions central i autonòmica que tots els recursos econòmics promesos per fer front a la crisi de la Covid-19 “arribin el més ràpid possible als centres sanitaris per dotar i millorar la contractació els professionals”.

També demanen que els fons serveixin per habilitar recursos “per a la protecció dels professionals sanitaris, la compra de reactius per a la determinació de proves del virus i la inversió en equipaments mèdics relacionats amb la patologia prevalente”.

La proposta del CCMC està signada pels quatre col·legis catalans –Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona–, que es posen a la disposició de treballadors i col·legiats per “fer-se ressò” de qualsevol pròrroga de contractació que no compleixi amb els termes reclamats per l’organització.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca