Els hipertensos no requereixen de mesures especials de prevenció contra el Covid-19

Ho han desvinculat per falta "d'evidència científica" la relació entre la hipertensió i un major risc d'infectivitat per coronavirus"

El Grup de Treball d’Hipertensió Arterial de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (Camfic) ha informat en un comunicat aquest dijous que els pacients amb hipertensió arterial no necessiten mesures especials de prevenció contra el coronavirus.

Publicitat

Han desvinculat per falta “d’evidència científica” la relació entre la hipertensió i un major risc d’infectivitat per coronavirus, per la qual cosa afirmen que no s’ha de retirar el tractament amb els fàrmacs IECA i LLAURA II, tots dos per tractar la hipertensió arterial.

Ho han comunicat després de l’aparició d’algunes notícies que relacionaven una major mortalitat en la infecció Covid-19 en pacients hospitalitzats amb antecedents d’hipertensió arterial, quelcom que segons Camfic, no està demostrat i “es fonamenta en dades epidemiològiques sense estudis de causalitat”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes