El Govern redueix un 50% el cànon d’aigua durant dos mesos a domèstics i indústries

Suposa un cost de 50 milions d'euros i "permetrà aportar liquiditat a famílies i empreses"

Publicitat

La consellera de Presidència i la portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha anunciat aquest dijous que l’Executiu català ha decidit aplicar una reducció del 50% del cànon d’aigua per a tots els usuaris domèstics i per a totes les indústries durant els mesos d’abril i maig.

Ho ha dit en roda de premsa telemàtica amb els consellers Alba Vergés i Miquel Buch, i ha explicat que aquesta mesura té un cost aproximat de 50 milions d’euros, que “permetrà aportar liquiditat a famílies i empreses”.

Ha recordat que les famílies en situació de vulnerabilitat o les que es puguin convertir en vulnerables arran de l’impacte del coronavirus podran demanar el cànon social per no pagar res.

Budó ha reivindicat que la Generalitat està aplicant mesures econòmiques, com aquesta, per donar liquiditat a la ciutadania, mentre que ha retret al Govern que no doni “solucions reals”.

Publicitat

En aquest sentit, ha reclamat a l’Executiu de Pedro Sánchez que comenci a decretar moratòries en el pagament d’impostos i taxes, com assegura que ja s’està fent en altres països: “Si parem aquests pagaments estem permetent que les empreses tinguin més liquiditat”.

Reforç de fibra òptica

La portaveu del Govern ha explicat que el trànsit d’internet a Catalunya ha augmentat un 30% amb el confinament, per la qual cosa el Govern ha ampliat la capacitat de la xarxa de fibra òptica dels operadors locals que ho han demanat sense cap cost afegit.

També ha destacat que des de l’inici de la setmana el transport públic ha registrat una disminució d’entre el 80 i el 95% de la demanda.

Així mateix, ha informat que la Conselleria d’Empresa i Coneixement ha obert diversos canals per oferir un sistema d’atenció telemàtica a les empreses sobre les mesures que s’estan aplicant davant l’imapcte econòmic que tindrà el Covid-19.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes