El director del Centre de Coordinació creu que “no valdria la pena” confinar Catalunya i Madrid

El Gobierno s'ofèn per les acusacions de les CCAA sobre el bloqueig de material mèdic

Publicitat

El govern espanyol “no està bloquejant material mèdic de cap tipus enlloc” i únicament està “identificant què hi ha i on”. És la resposta que el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha donat a les crítiques que arriben des de diversos territoris com Catalunya o Madrid a les actuacions del Ministeri de Sanitat que entorpeixen l’arribada de material als hospitals. Segons Simón, “aquest tipus d’acusacions danyen el sistema més que una altra cosa”.

Simón ha afirmat que Madrid ha rebut 325.000 mascaretes en els últims dies i avui en rebrà més “perquè s’estan obtenint partides progressivament”.

En tot cas ha admès que “hi ha una escassetat global d’aquests productes” i el seu govern està “treballant molt intensament per aconseguir pal·liar aquesta escassetat”.

Es van obtenint però “hi ha una escassetat a nivell global en aquests materials”. “Aquest tipus d’acusacions danyen al sistema més que una altra cosa”.

Publicitat

No creu necessari el confinament de Madrid

Simón també ha expressat les seves reserves sobre la necessitat de confinar Madrid i Catalunya per impedir l’expansió de la pandèmia.

Segons ha afirmat, “les mesures que s’estan adoptant ja són molt grans” i l’estat actual és “molt pròxim al confinament” dels territoris.

“L’impacte de mesures extra, si es valora pel benefici que podem obtenir, fins ara considerem que no valdria la pena l’adopció d’aquestes mesures”, ha dit.

Segons Simón, no es descarta arribar a aquest extrem, però “des del punt de vista dels tècnics hi ha moltes discrepàncies a l’hora d’implementar aquestes mesures”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes