El BCE anuncia un programa de compres d’emergència per a pandèmies de 750.000 milions d’euros

El Consell de Govern del BCE s'ha reunit d'urgència aquest dimecres per teleconferència per consensuar la resposta de l'autoritat monetària als desafiaments econòmics de la Covid-19

El Banc Central Europeu (BCE) ha anunciat aquest dimecres un programa de compres d’emergència per a pandèmies (PEPP) de 750.000 milions d’euros.

Publicitat

El Consell de Govern del BCE s’ha reunit d’urgència aquest dimecres per teleconferència per consensuar la resposta de l’autoritat monetària als desafiaments econòmics de la Covid-19.

Després de la trobada, l’organisme ha anunciat aquest programa de compra d’actius públics i privats que durarà fins que es consideri superada la crisi, tot i que no serà abans que acabi l’any.

La setmana passada, el BCE va decidir mantenir sense canvis els tipus d’interès però va aprovar subhastes de liquiditat amb condicions avantatjoses.

També va millorar les condicions del tercer programa d’operacions de finançament a llarg termini amb objectiu específic (TLTRO-III) i va dir que compraria actius de 120.000 milions fins a final d’any.

No obstant això, l’impacte del paquet va quedar difuminat després que la presidenta de l’organisme, Christine Lagarde, assegurés que reduir les primes de risc dels països no era feina del BCE.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes