Cs dona facilitats als pressupostos de l’Estat mentre intenta tombar els de la Generalitat

Els titlla de "paper mullat"

La líder de Cs a Catalunya Lorena Roldán ha assegurat que els Pressupostos de la Generalitat 2020 ara mateix són “paper mullat” i crida a les forces polítiques del Parlament a repensar uns comptes que reflecteixin les noves prioritats de Catalunya a causa de la situació sobrevinguda de crisi sanitària.

Publicitat

En una entrevista a la Ser Catalunya recollida per Europa Press, Roldán s’ha reafirmat en la necessitat de portar els pressupostos de la Generalitat de 2020 davant el Consell de Garanties Estatutàries, en considerar que no s’ajusten a la llei, ja que “s’han calculat sobre la base d’unes previsions que no es compliran i que no responen les necessitats que té ja en aquests moments Catalunya”.

Així, la dirigent de la formació taronja ha proposat debatre uns nous comptes que tinguin com a prioritat reforçar el sistema sanitari: “Ens estan arribant queixes de molts professionals sanitaris que no tenen el material necessari per poder protegir-se ells ni als pacients”, ha assegurat.

També Roldán ha considerat el plantejament de noves mesures a nivell econòmic d’ajuda a famílies, pimes, autònoms i empreses, així com una baixada d’impostos: “La nostra responsabilitat és posar totes aquelles mesures que siguin necessàries per congelar d’alguna manera l’economia durant les setmanes o mesos que duri aquesta situació; aquest 2020 ens haurem de dedicar en cos i ànima a pal·liar els efectes que està provocant el coronavirus”, ha dit.

Preguntada per un tuit de Quim Torra fent al·lusió a Cs com a irresponsables per retardar el projecte de finances públiques, Roldán ha contemplat que no és moment de confrontació ni de guerres partidistes, i ha urgit el president de la Generalitat “deixar els mantres del separatisme a un costat i unir-se a treballar”.

Escepticisme amb el ple del Parlament

La líder de Cs a Catalunya ha considerat que hi ha una diferència important respecte al ple del Congrés d’aquest dimecres a Madrid, ja que ha assegurat que era per exigència constitucional, en haver-se decretat l’Estat d’alarma i perquè s’ha de donar compte d’això al Congrés dels Diputats.

Així, Roldán ha subratllat que “parlamentàriament no es contempla la celebració d’un ple del Parlament de Catalunya per la declaració d’un Estat d’alarma” i que s’hauria de canviar el Reglament per a això, a més de les dificultats telemàtiques que comportaria.

“Potser l’encaix és un altre, una reunió amb els presidents de grups o amb els portaveus de forma telemàtica, no un ple que podria posar en risc la salut de moltes persones”, ha raonat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes