Crit d’alerta de les infermeres de Lleida: “Si no arriba material la sanitat serà el primer focus de contagi”

El COILL denuncia la manca de material sanitari i equips de protecció individuals als centres de salut

La presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida (COILL), Montserrat Gea, denuncia les condicions en què està treballant el personal d’Infermeria davant l’emergència provocada pel coronavirus SARS-CoV-2. “Si no arriben els recursos als centres crítics, farem de la sanitat el primer focus de contagi”, adverteix. En aquest sentit, posa de relleu la manca de material sanitari i d’equips de protecció individuals (EPI) que pateixen els hospitals, els Centres d’Atenció Primària (CAP), les àrees d’Atenció Geriàtrica i Sociosanitària, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i, fins i tot, els equipaments funeraris. Gea també lamenta que “encara hi ha infermeres que no han estat contractades el 100% de la jornada”.
La presidenta del COILL assegura que “la primera línia de l’Atenció Sanitària està al límit i els professionals, ni tan sols compten amb els Equips de Protecció Individual suficients). “No podem acabar els torns a l’expectativa de quantes infermeres i infermers cauran avui”, assenyala Gea.

Publicitat

La presidenta del COILL també ha tingut unes paraules per agrair la responsabilitat que està demostrant la ciutadania “amb un confinament voluntari i quasi immediat”, un fet que, segons Gea, “mereix una resposta a l’alçada”, ha dit.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes