Buch li toca el crostó a l’exèrcit

"Menys desinfeccions i més tancar el port, l'aeroport i les vies fèrries"

El conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha defensat que no té cap sentit tenir oberts l’Aeroport del Prat de Barcelona, el Port de Barcelona i els accessos a Catalunya per vies ferroviàries: “Menys desinfeccions i més tancar el port, l’aeroport i les vies fèrries”.

Publicitat

Així ha respost en ser preguntat aquest dijous en roda de premsa pel desplegament de l’Exèrcit a Catalunya per desinfectar el Port de Barcelona i l’Aeroport del Prat, i ha criticat que no els consta cap informació oficial sobre aquest tema: “Esperem que ho confirmin i s’opti per una via de comunicació més oficial que comunicar-se pels mitjans de comunicació”.

Acompanyat telemàticament de la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, i la consellera de Salut, Alba Vergés, el titular d’Interior ha recordat que el president de la Generalitat, Quim Torra, ja va proposar el divendres tancar aquestes infraestructures per evitar més contagis.

“Si haguéssim pres la decisió proposada pel president de la Generalitat avui no hauríem de desinfectar el port, l’estació de l’AVE i l’aeroport, perquè estarien tancats”, ha insistit.

Buch també ha preguntat quantes hores durarà la desinfecció: “La proposta de la Generalitat deixava clar que era necessari tancar aquests tres espais perquè, quan es desinfecten, quantes hores durarà aquesta desinfecció? Durarà minuts, durarà hores, durarà dies, quant durarà? Al cap d’uns dies tornarà a estar infectat?”.

El conseller ha criticat que no serveix de res que demanin als catalans que es quedin a casa quan Catalunya registra accessos d’altres territoris de l’Estat i d’altres països del món i, per tant, poden arribar persones amb el virus.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes