Tres treballadors de TMB donen positiu i altres 68 estan en quarentena amb símptomes

El comitè que coordina tot el referent al coronavirus a TMB ha constatat que les mesures preses estan "funcionant correctament"

Tres treballadors de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han donat positiu en la prova del coronavirus –el 0,04% del seu personal–, i 68 persones estan en quarentena amb símptomes, mentre que altres 145 estan en també en quarentena però sense simptomatologia.

Publicitat

Un 8,78% del personal està al seu domicili per considerar-lo grup de risc –com persones amb malalties cardíaques o respiratòries i dones embarassades i durant lactància–, i un 13,9% està de baixa per altres causes, ha informat aquest dimecres en un comunicat TMB, que compta amb un equip sanitari amb 16 professionals i un telèfon per a empleats com a suport al 061.

El comitè que coordina tot el referent al coronavirus a TMB ha constatat que les mesures preses estan “funcionant correctament” a la seva xarxa: el Metro registra aquests dies un 85% menys d’afluència que un dia laborable habitual –encara que amb concentracions en hores punta, que se seguiran reforçant–, i els usuaris de bus han caigut un 90%, cosa que representa en total 1,8 milions de viatges menys cada dia.

TMB ha adoptat processos extraordinaris de neteja dels seus vehicles i instal·lacions, que inclouen la desinfecció diària amb aigua i productes com detergent i lleixiu, mentre que ha començat a usar ozó per desinfectar els autobusos, amb un tractament que en poc temps elimina agents contaminants de l’aire.

El personal disponible de TMB està duent a terme “un gran esforç per garantir la mobilitat de les persones que ho necessiten”; s’està treballant per habilitar 875 accessos remots per facilitar el teletreball per a les persones que no requereixen treballar de forma presencial, i s’han pres mesures per evitar el contacte entre empleats i usuaris.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca