Suspès el Festival d’Eurovisió 2020 per primera vegada en 64 anys d’història

"Estem molt orgullosos que el festival d'Eurovisió hagi unit audiències cada any, sense interrupció, durant 64 anys"

La Unió Europea de Radiodifusió (UER) ha anunciat aquest dimecres, “amb profund pesar”, que cancel·la el Festival d’Eurovisió 2020 que s’havia de celebrar aquest mes de maig a la ciutat de Rotterdam (Països Baixos) a causa de la propagació del nou cornavirus.

Publicitat

En un comunicat, la UER ha explicat que aquestes setmanes han explorat “moltes” opcions per poder celebrar el certamen, però la “incertesa” que ha creat la Covid-19 a tot Europa, i les “restriccions” governamentals els han obligat a prendre aquesta “difícil decisió”.

Es tracta d’una decisió sense precedents perquè el certamen no s’havia cancel·lat mai durant els 65 anys d’història del concurs i es produeix quan falten menys de 60 dies perquè se celebri la final, que estava prevista el proper 16 de maig.

“Estem molt orgullosos que el festival d’Eurovisió hagi unit audiències cada any, sense interrupció, durant 64 anys, i nosaltres, com la resta de milions de fanàtics del món, estem extremadament tristos pel fet que no es pugui celebrar al maig”, ha manifestat la UER.

En aquest context, ha detallat que els organitzadors d’aquesta edició continuaran parlant sobre l’organització del concurs de cançons de cara al 2021. “Demanem una mica de paciència mentre treballem en les conseqüències d’aquesta decisió sense precedents”, ha subratllat la UER.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca