Sánchez es resisteix a admetre que ha actuat tard

"Es va declarar l'estat d'alarma quan es va tenir la certesa que era imprescindible"

Publicitat

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha assegurat al Congrés dels Diputats que la decisió de l’executiu de declarar l’estat d’alarma, quan la pandèmia ja s’havia estès a Espanya, es va prendre “un cop es va tenir la certesa que era imprescindible”.

I ha al·legat que l’ésser humà sucumbeix a allò que es coneix com un “biaix de retrospectiva”, que vol dir que quan algú coneix el desenllaç d’una situació tendeix a pensar que les coses es podrien haver fet d’una altra manera.

El cap de l’executiu, durant la seva intervenció en el ple del Parlament per explicar les decisions que ha pres per fer front al coronavirus, ha justificat que quan l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va declarar la crisi ja era una pandèmia mundial.

Ha recordat, en aquest sentit, que l’OMS va enviar un missatge clar al conjunt dels estats: que tots els països havien de mantenir un equilibri entre protegir la salut, minimitzar els costos socials i econòmics i respectar els drets humans.

Publicitat

“I així ha estat com he actuat, des d’aquest principi de ponderació entre l’exquisit compliment de les indicacions científiques, la prevenció de l’alarma socioeconòmica i la màxima garantia de compliment del nostre estat social i econòmic de dret”, ha al·legat Pedro Sánchez.

Segons ha dit, és obvi que amb el que se sap avui, el món no hauria actuat de la mateixa manera ahir: “Si la Xina hagués conegut les conseqüències del brot, hauria actuat diferent, i França no hauria mantingut la primera volta de les locals si hagués sabut que no podria celebrar la segona dies després”.

Per això, ha insistit que “es va decretar l’estat d’alarma quan es va tenir la certesa que resultava imprescindible, perquè els drets que restringeix i els béns que posa en joc són prou valuosos com per ser preservats fins l’últim instant”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca