La Generalitat vol saber per què s’ha requisat material sanitari a Catalunya

Vergés demana descentralitzar la gestió sanitària de la pandèmia: "Centralitzar és la pitjor decisió"

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha demanat aquest dimecres al ministre de Sanitat, Salvador Illa, que expliqui per què forces policials de l’Estat estan requisant material sanitari que estava destinat a hospitals catalans.

Publicitat

Ho ha dit en roda de premsa telemàtica amb el conseller d’Interior, Miquel Buch, i la consellera de Salut, Alba Vergés, després de la reunió per videoconferència del Consell Executiu.

Aquest mateix dimecres l’alcalde d’Igualada (Barcelona), Marc Castells, ha reclamat “desbloquejar” l’enviament de 4.000 mascaretes per a l’Hospital d’Igualada, que ha explicat que es troben a Madrid, i ha demanat responsabilitat a les administracions perquè siguin immediatament enviades.

Budó ha explicat que han aparegut notícies que material sanitari destinat a Catalunya s’ha requisat per part de l’Estat “per recentralizar les compres” i que, davant aquesta situació, demanen a Illa que ho aclareixi.

“Davant l’alarmisme, l’important és tenir la informació i poder explicar on va aquest material”, ha afegit, i ha alertat que la falta d’aquest en hospitals catalans pot impedir que es pugui donar resposta a les necessitats sanitàries que sorgeixin arran del coronavirus.

“Ens trobem amb una amenaça, ja que, a causa de la recentralización de competències, no podem donar resposta a allò que necessita la ciutadania de Catalunya”, ha retret la consellera.

Per la seva banda, Vergés també s’ha referit a aquest assumpte i ha concretat que diferents hospitals i centres sanitaris de Catalunya han informat al Govern de casos en els quals s’han parat comandes de material per centralitzar-los a Madrid.

“No entenem que es puguin parar comandes que ja estaven en marxa i estaven compromeses amb empreses. No entenem que es puguin requisar i dir: a partir d’ara tots els productes estaran centralitzats a Madrid”, ha avisat.

Vergés ha afegit que en un moment de crisi sanitària és important deixar treballar els centres sanitaris i ha exigit descentralitzar la gestió de la pandèmia: “En un moment de crisi, centralitzar és la pitjor decisió. Cal descentralitzar”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca