Els autònoms podran cobrar l’atur si compleixen certes condicions

Hauran d'estar al corrent dels pagaments a la Seguretat Social o posar-se el dia en 30 dies naturals i improrrogables

Els autònoms que deixin de facturar almenys un 75% menys en relació amb la mitjana de la facturació del semestre anterior o que la seva activitat va quedar suspesa per l’estat d’alarma tindran dret a rebre una prestació d’atur, segons preveu el reial decret de mesures extraordinàries per fer front al Covid-19 que va explicar aquest dimarts el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i que publica avui el Butlletí Oficial de l’Estat. Entre els requisits per acollir-s’hi, hi ha estar afiliats i en alta a la Seguretat Social quan es va decretar l’estat d’alarma i estar al corrent dels pagaments. De no ser el cas, el treballador de compte propi tindrà un termini de 30 dies naturals improrrogables perquè ingressi la quantitat pendent.

Publicitat

El reial decret, signat pel rei Felip VI i que detalla les mesures aprovades aquest dimarts pel govern espanyol, també estableix que la quantitat que percebran els autònoms es determinarà aplicant el 70% de la base reguladora. Si no s’acredita el període mínim per tenir dret a la prestació, percebrà el 70% de la base mínima de cotització del règim d’autònoms o de treballadors del mar, si s’escau.

Quant a la durada de la prestació, serà d’un mes i es podrà ampliar fins al darrer dia del mes en què finalitzi l’estat d’alarma, si és que aquest es prorroga, tal com ja va deixar entreveure el govern espanyol fa uns dies. El text també assegura que els autònoms no consumiran l’atur en cas que en un futur hi hagin de recórrer perquè cessen l’activitat.

Pel que fa les empreses que es vegin obligades a suspendre un contracte per força major com a conseqüència del Covid-19, hauran d’acreditar la caiguda de l’activitat amb un informe davant de l’autoritat laboral, que haurà de contrastar-ho i donar una resposta en un termini de cinc dies des de la sol·licitud. D’altra banda, el reial decret també preveu que empreses estaran exemptes d’abonar el 75% en concepte de Seguretat Social i es bonificarà al 100% en aquelles que tinguin menys 50 treballadors i es comprometin a mantenir-los.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca