L’OMS insisteix que s’han de fer proves del coronavirus per aturar la pandèmia

"La manera més efectiva de prevenir infeccions i salvar vides és trencar la cadena de transmissió i, per fer-ho, cal fer proves i quarantena"

Publicitat

El director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha insistit aquest dimarts en la importància de fer proves de detecció del coronavirus per frenar la pandèmia.

“La manera més efectiva de prevenir infeccions i salvar vides és trencar la cadena de transmissió i, per fer-ho, cal fer proves i quarantena”, ha indicat Tedros. “Un cop més, el nostre missatge és: proves, proves, proves”, ha afegit.

L’OMS ha enviat prop d’1,5 milions de proves per detectar la malaltia a 120 països amb l’objectiu de satisfer la demanda mundial i l’organisme també treballa amb diverses empreses per posar-les a disposició dels països més necessitats.

En aquest context, Tedros ha remarcat que molts països ja han excedit la seva capacitat de tractar casos lleus en instal·lacions sanitàries i que, els que han arribat a aquesta situació, han de prioritzar els pacients més grans i amb malalties subjacents.

Publicitat

Tedros també ha instat a la solidaritat en el context de la pandèmia i ha especificat que rentar-se les mans no només és una qüestió d’higiene personal, sinó també un acte de solidaritat, perquè redueix el risc que una persona n’infecti d’altres. “Fes-ho per als altres”, ha resolt.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes