TMB incrementarà l’oferta en la L1 i L5 de Metro aquest dimarts a primera hora

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) incrementarà “al màxim” l’oferta en la L1 i la L5 del Metro el dimarts a primera hora a causa de la demanda superior a la prevista que s’ha detectat en algunes línies aquest dilluns a primera hora, avançant l’hora punta una hora respecte a la qual és habitual.

Publicitat

Aquest dilluns s’han produït situacions de concentració de persones entre les 6 i les 7 hores, bàsicament en la L1 i la L5, i la disminució de passatgers respecte a un dia habitual a aquestes hores ha estat d’un 49%, un percentatge molt allunyat del descens registrat en els últims dies, ha informat TMB en un comunicat.

A partir de les 7.00 hores la situació s’ha començat a normalitzar d’acord amb l’objectiu d’ocupació previst, amb una reducció de la demanda del 73% entre les 7.00 i les 8.00 hores, que ha arribat al 81% entre les 8.00 i les 9.00 hores, i que s’ha mantingut a les 11.00 hores.

El servei que ofereix aquest dilluns el Metro oscil·la entre un 65% i un 75% del que seria l’oferta habitual d’un dia laboral, i en el servei de Bus la demanda s’ha comportat de manera similar als últims dies amb una reducció de la demanda ajusto al 75-80%.

TMB avalua de forma contínua el comportament del passatge per adequar l’oferta a la demanda d’acord amb el personal disponible amb l’objectiu d’aconseguir que el ràtio d’ocupació siguin inferiors a un terç de la demanda habitual, i estudia la possibilitat de controlar l’accés a estacions si es produeixen aglomeracions en moments puntuals.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes