Nova lliçó de responsabilitat de la Generalitat a la Moncloa

Demana a l'Estat que autoritzi el confinament de tots els catalans a casa seva

Publicitat

La Generalitat ha enviat al govern espanyol una proposta de resolució perquè l’aprovi i que obligui a confinar-se a casa seva a tots els catalans a causa del coronavirus durant almenys 15 dies. La proposta, elaborada pel consell assessor del pla de Protecció Civil de Catalunya, estableix que el transport públic només funcionarà al 5% de la seva capacitat d’un dia feiner, i prohibeix els desplaçaments al lloc de treball excepte pels que siguin considerats serveis essencials. A més, aquest confinament general deixaria sense efecte el confinament de la Conca d’Òdena decretat fa uns dies.

Budó diu al govern espanyol que “no és moment per a polemitzar entre institucions” ni “embolcallar-se amb banderes”

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha avisat al govern espanyol que “no és moment per a polemitzar entre institucions”, després que la ministra de Defensa digués que Torra “no mereix ser dit responsable polític” si fa un “plantejament polític” de la situació de la covid-19. En una roda de premsa telemàtica, Budó ha advertit que el que hauria d’estar fent ara l’Estat és “aïllar els focus més descontrolats” de coronavirus. Budó ha carregat contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per ser “molt ràpid en prendre competències en matèria de salut i Protecció Civil” i, en canvi, “molt lent davant l’amenaça real de propagació del coronavirus”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca