Mercadona ja controla l’aforament dels supermercats per evitar aglomeracions

Les mesures, dirigides a frenar la propagació del coronavirus, han entrat en vigor avui

La cadena de supermercats Mercadona ha anunciat aquest dilluns una sèrie de mesures per “protegir la seguretat de clients i treballadors” i “assegurar el subministrament a les botigues” després que el govern espanyol decretés l’estat d’alarma arran de la crisi sanitària ocasionada pel coronavirus. Una de les més destacades consisteix a controlar l’aforament dels establiments per evitar aglomeracions i aconseguir que es respectin les distàncies de seguretat. Un cop s’hagi arribat a l’aforament màxim, “no es permetrà l’accés fins que altres clients no abandonin l’establiment […] garantint sempre la distància preventiva d’un metre entre qualsevol persona”, ha assenyalat Mercadona a través d’un comunicat.

Publicitat

La companyia presidida per Juan Roig també ha establert un nou horari, tot i que assegura que es podrà adaptar en funció de les circumstàncies del moment. A partir d’aquest dilluns, els locals de la cadena de supermercats obriran a les nou del matí i tancaran a les vuit de la tarda –anteriorment tancaven a dos quarts de deu del vespre-.

Alhora, Mercadona afirma que el subministrament de productes bàsics i de primera necessitat està “garantit” i demana als clients que realitzin la compra amb “responsabilitat”. En aquest sentit, l’empresa recomana que sigui una sola persona de la família la que vagi al supermercat i que es compri de forma “àgil i ràpida”. La cadena també demana “espaiar la compra durant tot el dia i no a l’hora d’obertura” i “no emmagatzemar productes de forma innecessària”.

Durant els dies que durin les mesures, Mercadona tampoc admetrà devolucions de productes “amb l’objectiu de protegir la seguretat alimentària”. A banda, la companyia ha adoptat una sèrie de mesures internes per “reforçar la salut i la seguretat dels treballadors”, entregant-los eines d’higiene i prevenció i reforçant els processos de desinfecció i neteja de les instal·lacions.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca