L’FMI reclama “estímuls fiscals coordinats i sincronitzats” per fer front al coronavirus

L'organisme està "preparat" per mobilitzar un bilió d'euros en capacitat de préstec contra la pandèmia

El Fons Monetari Internacional (FMI) creu que la necessitat que hi hagi estímuls fiscals “coordinats” i “sincronitzats” per fer front al coronavirus és “cada cop més forta”. “La resposta fiscal dels països del G20 ha estat oportuna però fins ara encara està per sota de la de de la crisi financera”, ha assegurat la directora gerent de l’organisme, Kristalina Georgieva, en un text en què ha reclamat als estats que gastin més. A més, Georgieva ha anunciat que l’FMI està “preparat” per mobilitat un bilió de dòlars en capacitat de préstec per ajudar els estats a fe front a “l’impacte econòmic, humanitari i financer” del covid-19.

Publicitat

Georgieva proposa estímuls fiscals i monetaris, juntament amb mesures per garantir l’estabilitat i la solvència bancària, per fer front als efectes econòmics del covid-19. “Caldrà un estímul fiscal addicional per evitar un dany econòmic que duri en el temps”, apunta.

En el text, la directora gerent de l’FMI reclama als estats que reforcin la despesa en salut de manera “urgent” i que donin suport a empreses i treballadors afectats. Per exemple, l’organisme planteja subsidis salarials a empreses afectades per tancaments per evitar “fallides en cascada i acomiadament massius”.

Per la banda monetària, l’FMI aposta per una “relaxació” que doni suport a la demanda i redueixi els costos d’endeutament d’empreses i llars, a més de mesures enfocades als sectors més afectats per l’epidèmia.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca