Iceta demana lleialtat a Torra amb el Gobierno

"Ens hem posat d'acord en moltíssimes coses. Però sobretot en una: aquesta batalla la guanyarem i la guanyarem entre tots"

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, que col·labori amb l’Estat per fer front al coronavirus, ja que creu que fa falta una “lluita unitària i conjunta contra el virus”.

Publicitat

En un comunicat després de la reunió per videoconferència que Torra ha mantingut amb els grups parlamentaris catalans, el líder socialista ha retret al president del Govern que fos l’únic president autonòmic que no subscrivís el comunicat conjunt que comprometia a les comunitats autònomes a actuar en “coordinació, col·laboració i solidaritat” amb el Govern de Pedro Sánchez.

Iceta ha sostingut que només es podrà superar la crisi sanitària “des de la responsabilitat de cadascú, amb les institucions posant el màxim de recursos per prioritzar l’atenció sanitària, per atendre a les persones més vulnerables i també per intentar pal·liar les conseqüències econòmiques d’aquesta crisi”.

Ha afirmat que en la reunió amb el president de la Generalitat han plantejat la necessitat que el Govern col·labori amb l’Estat i amb els ajuntaments, enforteixi el sector sanitari i promogui “la participació de la sanitat privada en aquest esforç conjunt”.

“Ens hem posat d’acord en moltíssimes coses. Però sobretot en una: aquesta batalla la guanyarem i la guanyarem entre tots”, ha conclòs Iceta.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes