El Govern li recorda al Gobierno que això “no és una batalla política”

Creu que el Govern ha estat "molt ràpid" per assumir competències però lent davant el virus

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha demanat aquest dilluns al Govern de Pedro Sánchez “aïllar els focus més destacats” de coronavirus, igual que va fer la Generalitat amb el de la Conca d’Òdena (Barcelona).

Publicitat

“No es tracta d’una batalla política” ni de banderes ni territoris, sinó de prendre les mesures més eficients per contenir el Covid-19, ha dit aquest dilluns en roda de premsa telemàtica, en la qual també han participat els consellers d’Interior, Miquel Buch, i de Salut, Alba Vergés.

Budó ha qualificat d’insuficients les mesures anunciades pel Govern de Sánchez, i ha acusat l’Executiu central d’haver estat “molt ràpid” a assumir competències, però lent per fer front a l’amenaça real, que és la propagació del virus, ha destacat.

Ha assegurat que tots els experts consideren que la mesura més necessària és ordenar a tots els ciutadans que es quedin a casa, i ha augurat que s’acabarà prenent la decisió d’aïllar els focus més actius: “Les hores que deixem passar fins llavors seran hores perdudes”.

“Cada hora que passi, seran més persones infectades i més persones hospitalitzades”, ha advertit Budó, que ha insistit a sol·licitar al Govern central que confini a totes les persones en els seus respectius habitatges i que aïlli aquests focus de propagació.

El document de presidents no signat per Torra

Preguntada pels motius pels quals el president del Govern, Quim Torra, va ser l’únic que no va signar un document sobre el coronavirus amb els presidents autonòmics, Budó ha replicat: “Considerem que té un contingut 100% de propaganda política, i no que sigui el document que necessitem per fer front” al coronavirus.

“No considerem que sigui un moment de polemitzar entre institucions”, sinó de cercar solucions, que creu que han de passar per donar l’ordre als ciutadans que es confinin, com ha insistit que hauria d’estar ordenant el Govern central.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes