El Govern li recorda al Gobierno que això “no és una batalla política”

Creu que el Govern ha estat "molt ràpid" per assumir competències però lent davant el virus

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha demanat aquest dilluns al Govern de Pedro Sánchez “aïllar els focus més destacats” de coronavirus, igual que va fer la Generalitat amb el de la Conca d’Òdena (Barcelona).

Publicitat

“No es tracta d’una batalla política” ni de banderes ni territoris, sinó de prendre les mesures més eficients per contenir el Covid-19, ha dit aquest dilluns en roda de premsa telemàtica, en la qual també han participat els consellers d’Interior, Miquel Buch, i de Salut, Alba Vergés.

Budó ha qualificat d’insuficients les mesures anunciades pel Govern de Sánchez, i ha acusat l’Executiu central d’haver estat “molt ràpid” a assumir competències, però lent per fer front a l’amenaça real, que és la propagació del virus, ha destacat.

Ha assegurat que tots els experts consideren que la mesura més necessària és ordenar a tots els ciutadans que es quedin a casa, i ha augurat que s’acabarà prenent la decisió d’aïllar els focus més actius: “Les hores que deixem passar fins llavors seran hores perdudes”.

“Cada hora que passi, seran més persones infectades i més persones hospitalitzades”, ha advertit Budó, que ha insistit a sol·licitar al Govern central que confini a totes les persones en els seus respectius habitatges i que aïlli aquests focus de propagació.

El document de presidents no signat per Torra

Preguntada pels motius pels quals el president del Govern, Quim Torra, va ser l’únic que no va signar un document sobre el coronavirus amb els presidents autonòmics, Budó ha replicat: “Considerem que té un contingut 100% de propaganda política, i no que sigui el document que necessitem per fer front” al coronavirus.

“No considerem que sigui un moment de polemitzar entre institucions”, sinó de cercar solucions, que creu que han de passar per donar l’ordre als ciutadans que es confinin, com ha insistit que hauria d’estar ordenant el Govern central.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca