El Gobierno ja admet que les mesures no funcionen i s’haurà d’allargar l’Estat d’alarma

"Haurem de prorrogar aquesta situació"

Publicitat

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha assegurat aquest dilluns que l’estat d’alarma decretat pel Govern s’allargarà més enllà dels 15 dies exigits en la llei perquè, al seu judici, aquestes dues setmanes no donaran a Espanya la “capacitat per guanyar la batalla” contra el coronavirus.

En una entrevista a ‘Las mañanas de RNE’ recollida per Europa Press, Ábalos ha explicat que l’Executiu cercarà fórmules per “prorrogar aquesta situació” que obliga els ciutadans a romandre a casa tret d’algunes excepcions.

“És evident que no tenim un calendari cert. Si no prenem mesures especialment dures per frenar la propagació del virus i per tant l’impacte en la salut i la vida… no tindria cap efecte”, ha sostingut.

En aquest context, el titular de Transports ha apuntat que l’aplicació de mesures addicionals dependrà de la “eficàcia” de les quals ja han estat adoptades. “Si realment tots som responsables i actuem d’acord als requeriments i no frivolitzem, evidentment tindran més efecte”, ha afegit.

Publicitat

Així, el ministre ha insistit que el Govern està “testant l’eficàcia de les mesures de forma continua”, encara que no s’espera que tinguin un impacte immediat. “No crec que que en 15 dies estiguem en la capacitat de guanyar aquesta batalla”, ha resolt.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes