El Gobierno ja admet que les mesures no funcionen i s’haurà d’allargar l’Estat d’alarma

"Haurem de prorrogar aquesta situació"

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha assegurat aquest dilluns que l’estat d’alarma decretat pel Govern s’allargarà més enllà dels 15 dies exigits en la llei perquè, al seu judici, aquestes dues setmanes no donaran a Espanya la “capacitat per guanyar la batalla” contra el coronavirus.

Publicitat

En una entrevista a ‘Las mañanas de RNE’ recollida per Europa Press, Ábalos ha explicat que l’Executiu cercarà fórmules per “prorrogar aquesta situació” que obliga els ciutadans a romandre a casa tret d’algunes excepcions.

“És evident que no tenim un calendari cert. Si no prenem mesures especialment dures per frenar la propagació del virus i per tant l’impacte en la salut i la vida… no tindria cap efecte”, ha sostingut.

En aquest context, el titular de Transports ha apuntat que l’aplicació de mesures addicionals dependrà de la “eficàcia” de les quals ja han estat adoptades. “Si realment tots som responsables i actuem d’acord als requeriments i no frivolitzem, evidentment tindran més efecte”, ha afegit.

Així, el ministre ha insistit que el Govern està “testant l’eficàcia de les mesures de forma continua”, encara que no s’espera que tinguin un impacte immediat. “No crec que que en 15 dies estiguem en la capacitat de guanyar aquesta batalla”, ha resolt.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca