Culturavirus! (I) #OrgullValencià

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Bon dilluns a tothom!

Com va eixa quarantena? Jo estic ací a casa, desficiós perdut. He tocat el piano, he llegit, he vist Netflix, he sentit música, ma mare i jo estem fent una mini-falla per a cremar-la el dijous al pati de casa…Estic fent més faena que en la vida! La llàstima és que no tinc gos per traure’l a passejar. Potser faça com l’Eugeni Alemany, lligue un peluix i faig una volteta al barri. Vinga, ara seriosament (jure que no torne a posar-me seriós en aquesta peça, que ja en tenim prou de serietat a les notícies): resteu a casa els que tingueu sort de tindre’n una, feu cas de les autoritats sanitàries i, si no hi esteu d’acord amb alguna cosa, ja hi haurà temps de recriminar i buscar responsabilitats. Ara toca complir amb la responsabilitat social i cívica, mantenint l’aïllament i no comprant com si s’acabara el món.


Bé, tornant a temes una mica més jovials, jo vinc a fer-vos estos dies una mica més entretinguts i, ja que estem, més instructius. Multitud de plataformes estan oferint serveis gratuïts que posen la cultura més a l’abast de tots que mai, artistes de tot arreu oferixen actuacions telemàtiques a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #FestivalMeQuedoEnCasa. Teatre, música, literatura… Amb un sol click podeu arribar a milers d’enllaços que vos conduiran a un contingut de qualitat. Més fàcil impossible!

Per a qui no l’haja vist, Eugeni Alemany està fent a les seues xarxes socials una mena de vídeo-diari de la quarantena titulat “A ningú que li passe – Coronavirus”. Em falten les paraules per a recomanar-vos-lo! Seguiu-lo a diari i s’assegurareu almenys uns minuts de riure durant aquestos moments tan durs, que falta fa! L’Eugeni, sempre tan actiu a les xarxes, ha aconseguit mobilitzar els músics d’aquesta societat valenciana nostra (que no en som pocs, diuen que en torn al 50% de les bandes de l’Estat espanyol són valencianes) per a que el proper dia 19, a les 12 del migdia, ixim als balcons a interpretar dos clàssics del nostre repertori: “Amparito Roca” (del mestre Teixidor) i “Paquito el Chocolatero” (del mestre Pascual). Estigueu atents que, encara que este març ens quedem sense falles, no ens quedarem sense música!

Acabe hui animant a tots els que em llegiu a que feu coses com aquestes, torbeu-nos a la resta, intercanviem cultura! Un servidor està pujant també a les seues xarxes contingut musical i es compromet a anar pujant, en els propers dies, articles d’allò que més sé: Història i música. Ens llegim prompte! Resteu a casa!

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Visto lo visto tenemos por delante unas semanas duras🦠😷🤒. Es muy importante que nos quedemos en casa, por responsabilidad y por el bien de todos, aunque nos aburramos (¡Que nos vamos a aburrir!). Para hacer el aislamiento un poco más ameno y un poco más instructivo, creo que sería buena idea subir algo de contenido de calidad a las redes. 🎼Como músico, mi música es lo mejor que puedo ofrecer, así que en los próximos días iré subiendo vídeos de piezas🎹 y explicándolas un poco. Hoy, para empezar, os subo el segundo movimiento de la Sonata para piano KV545 de Mozart. Aunque la sonata está escrita en DoM, este “Andante” está en SolM. La KV545, escrita en 1788, es conocida como “Sonata fácil”, ¡pero para nada lo es! Mozart la escribió en su etapa de madurez, por lo que tiene una complejidad armónica e interpretativa difícil de asimilar a simple vista, aunque no requiera de una gran destreza técnica. Espero que la disfruteis y hasta el próximo vídeo ¡A seguir en casa! 💪💪 #YoMeQuedoEnCasa

Una publicación compartida de David Javaloyes i Palací (@davidjp98) el

- Publicitat -

 

- Publicitat -