Dimarts 26 Maig, 2020

Culturavirus! (I) #OrgullValencià

Més llegits

Desobeir per a rescatar les persones

Dubto, tot i que tampoc m'estranyaria, que encara quedi algú dins l'independentisme que s'hagi sorprès pel caràcter amb el...

Vergés apunta a una unificació de les fases: “Els indicadors són molt bons”

"Tenim indicadors molt bons en les tres zones i això ens fa pensar que podem avançar en aquest sentit"....

L’OMS comença a descartar una altra onada important de contagis

La directora de Salut Pública de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), María Neira, ha indicat aquest dilluns que...

Yoko Ono, Cut Piece y la performance feminista

Hoy vamos a hablar de la performance feminista. Madre mía, dos conceptos que todo el mundo odia, juntos. Empezamos...

Paluzie i Baños, designats candidats provisionals a les eleccions al Secretariat Nacional de l’ANC

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, l'exdiputat de la CUP Antonio Baños i 124 altres socis i sòcies de...

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Bon dilluns a tothom!

Com va eixa quarantena? Jo estic ací a casa, desficiós perdut. He tocat el piano, he llegit, he vist Netflix, he sentit música, ma mare i jo estem fent una mini-falla per a cremar-la el dijous al pati de casa…Estic fent més faena que en la vida! La llàstima és que no tinc gos per traure’l a passejar. Potser faça com l’Eugeni Alemany, lligue un peluix i faig una volteta al barri. Vinga, ara seriosament (jure que no torne a posar-me seriós en aquesta peça, que ja en tenim prou de serietat a les notícies): resteu a casa els que tingueu sort de tindre’n una, feu cas de les autoritats sanitàries i, si no hi esteu d’acord amb alguna cosa, ja hi haurà temps de recriminar i buscar responsabilitats. Ara toca complir amb la responsabilitat social i cívica, mantenint l’aïllament i no comprant com si s’acabara el món.


Bé, tornant a temes una mica més jovials, jo vinc a fer-vos estos dies una mica més entretinguts i, ja que estem, més instructius. Multitud de plataformes estan oferint serveis gratuïts que posen la cultura més a l’abast de tots que mai, artistes de tot arreu oferixen actuacions telemàtiques a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #FestivalMeQuedoEnCasa. Teatre, música, literatura… Amb un sol click podeu arribar a milers d’enllaços que vos conduiran a un contingut de qualitat. Més fàcil impossible!

Per a qui no l’haja vist, Eugeni Alemany està fent a les seues xarxes socials una mena de vídeo-diari de la quarantena titulat “A ningú que li passe – Coronavirus”. Em falten les paraules per a recomanar-vos-lo! Seguiu-lo a diari i s’assegurareu almenys uns minuts de riure durant aquestos moments tan durs, que falta fa! L’Eugeni, sempre tan actiu a les xarxes, ha aconseguit mobilitzar els músics d’aquesta societat valenciana nostra (que no en som pocs, diuen que en torn al 50% de les bandes de l’Estat espanyol són valencianes) per a que el proper dia 19, a les 12 del migdia, ixim als balcons a interpretar dos clàssics del nostre repertori: “Amparito Roca” (del mestre Teixidor) i “Paquito el Chocolatero” (del mestre Pascual). Estigueu atents que, encara que este març ens quedem sense falles, no ens quedarem sense música!

Acabe hui animant a tots els que em llegiu a que feu coses com aquestes, torbeu-nos a la resta, intercanviem cultura! Un servidor està pujant també a les seues xarxes contingut musical i es compromet a anar pujant, en els propers dies, articles d’allò que més sé: Història i música. Ens llegim prompte! Resteu a casa!

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Visto lo visto tenemos por delante unas semanas duras🦠😷🤒. Es muy importante que nos quedemos en casa, por responsabilidad y por el bien de todos, aunque nos aburramos (¡Que nos vamos a aburrir!). Para hacer el aislamiento un poco más ameno y un poco más instructivo, creo que sería buena idea subir algo de contenido de calidad a las redes. 🎼Como músico, mi música es lo mejor que puedo ofrecer, así que en los próximos días iré subiendo vídeos de piezas🎹 y explicándolas un poco. Hoy, para empezar, os subo el segundo movimiento de la Sonata para piano KV545 de Mozart. Aunque la sonata está escrita en DoM, este “Andante” está en SolM. La KV545, escrita en 1788, es conocida como “Sonata fácil”, ¡pero para nada lo es! Mozart la escribió en su etapa de madurez, por lo que tiene una complejidad armónica e interpretativa difícil de asimilar a simple vista, aunque no requiera de una gran destreza técnica. Espero que la disfruteis y hasta el próximo vídeo ¡A seguir en casa! 💪💪 #YoMeQuedoEnCasa

Una publicación compartida de David Javaloyes i Palací (@davidjp98) el

 

- Publicitat -

Mirall és possible gràcies al suport dels seus subscriptors i mecenes. Amb només 2€/mes podem enfortir aquesta aposta periodística sense embuts.

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

El món sardanista veu “complicat” tornar a ballar abans de l’agost

L'activitat sardanista ha quedat totalment interrompuda per la crisi de la covid-19, i el seu retorn no es preveu ràpid ni homogeni. Pel camí...

Cronologia de tres mesos de coronavirus a Catalunya

Just fa tres mesos, el 25 de febrer, Catalunya registra el primer cas de covid-19. Durant aquest temps, la pandèmia deixa més d'11.000 morts...

Creix un 17,4% les exportacions catalanes de productes industrials d’alta tecnologia

La tecnologia a Catalunya han tancat el primer trimestre amb un augment interanual del 17,4%, segons les dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat)....

El Govern rep més de 3.000 queixes d’afectats per ERTO que no cobren l’atur

La Generalitat ha rebut més de 3.000 queixes de treballadors afectats per expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) provocats per la crisi del coronavirus...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca