Calvet insta el Govern espanyol a decretar el confinament domiciliari

Publicitat

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha instat aquest dilluns el Govern espanyol a decretar el confinament domiciliari perquè hi hagi menys gent movent-se i fent ús del transport públic.

En una entrevista de Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, el conseller ha explicat que a les 10.30 hores es reuneixen tots els operadors de transport públic “per reajustar l’oferta a la demanda real”.

“Si no tenim la cobertura del confinament domiciliari i la seguretat que només es moguin les persones relacionades amb els serveis bàsics o estratègics, no aconseguirem reduir el nombre de gent que es mou”, ha sostingut.

Ha explicat que la gent ha anat a treballar amb certa previsió i s’han avançat a l’hora punta: “Des d’avui reajustarem oferta. La intenció és que hi hagi oferta, però que estigui ajustada perquè no hi hagi aquestes aglomeracions”.

Així, Calvet ha lamentat les aglomeracions que han tingut lloc el matí d’aquest dilluns en el transport públic i ha insistit en la necessitat del confinament: “Necessitem cobertura legal”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes