Aquestes són les noves recomanacions de l’Imet per als taxistes barcelonins

L'Institut Metropolità del Taxi (Imet) ha difós noves recomanacions

Publicitat

L’Institut Metropolità del Taxi (Imet) ha difós noves recomanacions pels taxistes barcelonins davant la declaració de l’estat d’alarma per la crisi sanitària provocada pel coronavirus i la reducció de mobilitat que es preveu mentre duri.

En un comunicat, l’Imet proposa que, mentre duri l’estat d’alarma, els taxis de l’àrea metropolitana de Barcelona es reparteixin els dies de la setmana en els quals circulen, segons el número en el qual acaben les seves llicències.

Suggereix que els dilluns treballin els taxis amb una llicència acabada en 3-4-5-6; els dimarts, en 7-8-9-0; els dimecres, 1-2-3-4; els dijous, en 5-6-9-0, i els divendres, en 1-2-7-8.

Pel dissabte 21 de març, recomana que surtin al carrer els taxis amb llicències que acabin en 0-2; pel diumenge 22 de març, en 1-3; pel dissabte 28 de març, en 5-7-9, i pel diumenge 29 de març, en 4-6-8.

Publicitat

L’Imet aconsella que els vehicles omplin només tres places, inclosa la del conductor, malgrat que tinguin capacitat fins a nou, durant el període que duri l’estat d’alarma.

Mesures d’higiene

També recomana als taxistes des de la setmana passada mesures d’higiene, com rentar-se les mans freqüentment; esternudar i tossir en el colze, i utilitzar mocadors de paper, tal com defensen les autoritats sanitàries.

Els suggereix una major desinfecció dels vehicles, sobretot, dels punts que es toquen amb freqüència, com el volant; usar gels hidroalcohòlics, i ventilar el vehicle de forma habitual a les parades.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes