Ábalos desperta i ja parla d’aplicar “mesures ambicioses”

El Govern central vol emparar els afectats per suspensions d'ocupació

Publicitat

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha assegurat aquest dilluns que “és l’hora d’aplicar amb ambició” mesures per mitigar l’impacte de la crisi del coronavirus sobre l’economia i l’ocupació, sobretot perquè hi haurà sectors d’activitat que quedaran “completament paralitzats” i cal evitar que “no es ressentin a curt termini”.

En aquest sentit, i davant la reunió que celebrarà aquest dilluns l’Eurogrup, Ábalos ha demanat a Europa que sigui “ambiciosa” i no s’hi oposi a l’hora de compensar les pèrdues que causarà aquesta crisi sanitària sobre l’economia i les famílies.

En el cas d’Espanya, el ministre ha garantit que en matèria de seguretat social i fiscal hi haurà “tot un paquet de mesures”, que espera que s’aprovin en el Consell de Ministres de dimarts, tal com va explicar el president del Govern central, Pedro Sánchez, dissabte a la nit després de decretar l’estat d’alarma.

En aquest punt, Ábalos ha negat que existeixin dos posicionaments sobre l’abast de les mesures econòmiques en el si del Consell de Ministres i que l’únic posicionament que hi ha és mitigar l’impacte de la pandèmia sobre l’economia i els ciutadans.

Publicitat

Per aquest motiu, ha confirmat que procuraran que les suspensions d’ocupació “quedin cobertes”, tal com demanden empresaris i sindicats, i de manera que els afectats “sentin l’empara de l’Estat”.

Els treballadors que siguin acomiadats, ha afegit, estaran protegits pel sistema de prestacions d’atur, de la mateixa manera que s’estudiaran “altres ajudes de caràcter prestacional”.

El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, va dir la setmana passada que l’executiu té intenció d’aprovar una prestació econòmica per ajudar els pares que hagin reduït la seva jornada laboral per cuidar els fills i que es planteja introduir moratòries en el pagament de cotitzacions a la Seguretat Social.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes