Dissabte 04 Abril, 2020

Unitat, alegria i solidaritat #OrgullValencià

Més llegits

L’Espanya infectada

Aquests dies de confinament he avançat en una lectura que tenia a mitges, Ascenso y Crisis: Europa, 1950-2017, un...

El Gobierno retalla 215M€ del fons que rep Catalunya per a polítiques actives d’ocupació

El Ministeri de Treball i Economia Social ha retallat en 215 milions d'euros el fons que rep la Generalitat...

L’afició del València CF que alguns han amagat (I)

És un calorós dia de juny a la ciutat de València. Després de passar el matí llegint Twitter comence...

L’amenaça del Suprem fa efecte: els presos polítics no es confinaran a les seves cases

Les presons catalanes han descartat que els nou líders independentistes condemnats per impulsar l'1-O es confinin a les seves...

El català es posa de moda durant confinament

L'aplicació mòbil per trobar "parelles lingüístiques" per aprendre, ensenyar i practicar català 'Apparella't', ha multiplicat per quatre les seves...

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Diuen que no és fàcil ser valencià; també solen dir que, en l’adversitat, és quan veritablement es fan els pobles i es solidifiquen les identitats. Si alguna cosa caracteritza el nostre Poble és la seua capacitat per fer front els seus problemes i superar les adversitats.

Vivim temps convulsos i difícils. Fa uns mesos apareixia a la premsa que un nou tipus de coronavirus, el COVID-19, arribava a la Xina i infectava milers de persones. Mai ningú va pensar que, de les entranyes d’aquest món global·litzat, eixiria la possibilitat d’un contagi tan ràpid per tot el món.

Feia una setmana els valencians celebràvem encara les Falles i la Magdalena, a la delegació valenciana de la Revista Mirall preparàvem un debat sobre plurinacionalitat i independència i els de V0X es reunien amb representants integristes de l’extrema dreta ianqui dels qui, possiblement, heretaren el coronavirus.

Ara, sense adonar-nos, estem confinats a casa, veient incrèduls la roda de premsa del President Pedro Sánchez. Ara veiem com els consells de ministres es celebren per videoconferència, l’activitat vital es paralitza als carrers i quedem separats de les nostres famílies i, sobretot, dels nostres majors.

Ara veiem com milers de comerços i de xicotetes i mitjanes empreses han de tancar sense saber quan podran obrir novament. Ara veiem llocs de treball en perill i veiem com els nostres hotels i restaurants i els seus treballadors tanquen impotents els seus negocis, fonamentals en el sector productiu valencià.

A Mirall, però, som diferents a la resta de mitjans. Per això, com “nova cultura contra la tristesa i la precarietat” no és únicament una frase de marketing hem decidit fer periodisme en positiu, amb recomanacions culturals mentre dure la quarantena i on parlarem d’algunes històries i iniciatives que du a terme la nostra gent per fer que aquestos moments amargs siguen una miqueta més dolços.

Acabem aquest comunicat seguint el nostre rei Jaume I, fent-vos una recomanació per seguir a aquestos dies durs: ameu i protegiu a totes les persones i el Poble…feu regnar la justícia i vetleu perquè els grans no oprimisquen els menuts. Coratge i força, valencians!

- Publicitat -

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Cultura treballa en una nova línia d’ajudes per a empreses, entitats i autònoms del sector

El Departament de Cultura treballa en una nova línia de subvencions per a empreses, entitats i autònoms del sector cultural afectats per les mesures...

Parlem contribueix amb 400 targetes SIM per connectar pacients amb familiars

Parlem Telecom ha contribuït amb 400 targetes SIM a garantir la connectivitat entre pacients hospitalitzats per coronavirus i els seus familiars, ha informat en...

El català es posa de moda durant confinament

L'aplicació mòbil per trobar "parelles lingüístiques" per aprendre, ensenyar i practicar català 'Apparella't', ha multiplicat per quatre les seves descàrregues durant el període de...

La PAH acusa el Gobierno d'”nou rescat encobert a la banca”

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha considerat que el decret espanyol sobre l'habitatge pel coronavirus és "insuficient" i suposa "un nou rescat...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca