Unitat, alegria i solidaritat #OrgullValencià

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Diuen que no és fàcil ser valencià; també solen dir que, en l’adversitat, és quan veritablement es fan els pobles i es solidifiquen les identitats. Si alguna cosa caracteritza el nostre Poble és la seua capacitat per fer front els seus problemes i superar les adversitats.

Vivim temps convulsos i difícils. Fa uns mesos apareixia a la premsa que un nou tipus de coronavirus, el COVID-19, arribava a la Xina i infectava milers de persones. Mai ningú va pensar que, de les entranyes d’aquest món global·litzat, eixiria la possibilitat d’un contagi tan ràpid per tot el món.

Feia una setmana els valencians celebràvem encara les Falles i la Magdalena, a la delegació valenciana de la Revista Mirall preparàvem un debat sobre plurinacionalitat i independència i els de V0X es reunien amb representants integristes de l’extrema dreta ianqui dels qui, possiblement, heretaren el coronavirus.

Ara, sense adonar-nos, estem confinats a casa, veient incrèduls la roda de premsa del President Pedro Sánchez. Ara veiem com els consells de ministres es celebren per videoconferència, l’activitat vital es paralitza als carrers i quedem separats de les nostres famílies i, sobretot, dels nostres majors.

Ara veiem com milers de comerços i de xicotetes i mitjanes empreses han de tancar sense saber quan podran obrir novament. Ara veiem llocs de treball en perill i veiem com els nostres hotels i restaurants i els seus treballadors tanquen impotents els seus negocis, fonamentals en el sector productiu valencià.

A Mirall, però, som diferents a la resta de mitjans. Per això, com “nova cultura contra la tristesa i la precarietat” no és únicament una frase de marketing hem decidit fer periodisme en positiu, amb recomanacions culturals mentre dure la quarantena i on parlarem d’algunes històries i iniciatives que du a terme la nostra gent per fer que aquestos moments amargs siguen una miqueta més dolços.

Acabem aquest comunicat seguint el nostre rei Jaume I, fent-vos una recomanació per seguir a aquestos dies durs: ameu i protegiu a totes les persones i el Poble…feu regnar la justícia i vetleu perquè els grans no oprimisquen els menuts. Coratge i força, valencians!