Portugal declara l’estat d’alerta pel coronavirus amb 78 casos

El govern ja havia anunciat el tancament de col·legis i discoteques i la limitació de l'aforament a restaurants

El govern de Portugal ha declarat l’estat d’alerta per actuar contra el coronavirus. Amb 78 casos de contagi i cap mort, el govern liderat per António Costa ha donat un pas més per frenar l’expansió del virus davant un brot que pronostica que “pot durar més del que s’ha estimat”. Amb aquesta mesura, l’executiu portuguès vol assegurar que els mitjans de protecció civil i les forces de seguretat puguin actuar “ràpidament”, segons ha explicat la ministra de Presidència, Mariana Vieira da Silva. A més, el govern portuguès ha anunciat que els treballadors que es quedin a casa cuidant els fills pel tancament d’escoles rebran el 66% del seu salari. També se simplificarà el procés de contractació de metges i es podrà incorporar personal jubilat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes