Marea Blanca exigeix que el Govern controli les clíniques privades

El moviment de defensa de la sanitat pública Marea Blanca ha exigit a la Conselleria de Salut que incorpori de manera “efectiva i obligada” les infraestructures i personal sanitari del sector privat i concertat durant el coronavirus, en un comunicat aquest divendres.

Publicitat

“Mentre l’atenció pública és universal i solidària, la sanitat privada, en un moment d’epidèmia i emergència social, expulsa riscos i problemes de les seves luxoses i exclusives clíniques”, afirma l’organització, que assegura que les mútues privades no estan fent les proves diagnòstiques del virus i estan derivant els pacients a la sanitat pública a la mínima sospita de contagi.

El moviment considera imprescindible crear comitès de crisi en l’àmbit català, estatal i europeu que assumeixin la coordinació de la crisi, la concessió de partides econòmiques extraordinàries per afrontar la pandèmia, i reforços de personal en la sanitat pública, especialment en l’atenció primària.

L’organització també ha posat en relleu la necessitat d’un servei nacional públic de salut que garanteixi l’atenció sanitària de tothom i ha agraït la feina d’un personal sanitari “castigat per les retallades i sobrecàrregues de feina”.

Marea Blanca és un conjunt de col·lectius socials de l’àmbit sanitari que va néixer a final de l’any 2012 arran del moviment del 15M i els indignats en resposta a les retallades a Salut i les amenaces de privatitzacions del sector.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca