Marea Blanca exigeix que el Govern controli les clíniques privades

Publicitat

El moviment de defensa de la sanitat pública Marea Blanca ha exigit a la Conselleria de Salut que incorpori de manera “efectiva i obligada” les infraestructures i personal sanitari del sector privat i concertat durant el coronavirus, en un comunicat aquest divendres.

“Mentre l’atenció pública és universal i solidària, la sanitat privada, en un moment d’epidèmia i emergència social, expulsa riscos i problemes de les seves luxoses i exclusives clíniques”, afirma l’organització, que assegura que les mútues privades no estan fent les proves diagnòstiques del virus i estan derivant els pacients a la sanitat pública a la mínima sospita de contagi.

El moviment considera imprescindible crear comitès de crisi en l’àmbit català, estatal i europeu que assumeixin la coordinació de la crisi, la concessió de partides econòmiques extraordinàries per afrontar la pandèmia, i reforços de personal en la sanitat pública, especialment en l’atenció primària.

L’organització també ha posat en relleu la necessitat d’un servei nacional públic de salut que garanteixi l’atenció sanitària de tothom i ha agraït la feina d’un personal sanitari “castigat per les retallades i sobrecàrregues de feina”.

Publicitat

Marea Blanca és un conjunt de col·lectius socials de l’àmbit sanitari que va néixer a final de l’any 2012 arran del moviment del 15M i els indignats en resposta a les retallades a Salut i les amenaces de privatitzacions del sector.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes