L’OMS demana responsabilitat als europeus

Ha demanat "més suport" per a tots els professionals que treballen en la sanitat pública

El Comitè Permanent del Comitè Regional de l’OMS per Europa ha emès un comunicat per sol·licitar als ciutadans europeus “responsabilitat” per fer front al coronavirus, i als països de la Unió Europea que actuïn de manera coordinada i d’acord amb el Reglament Sanitari Internacional.

Publicitat

Així, i després de mostrar la seva “greu preocupació” pel nombre creixent de casos del nou coronavirus a Europa i per l’impacte que està tenint en el sistemes sanitaris, socials i econòmics, l’organisme ha sol·licitat intensificar “tots els esforços” per desenvolupar un paquet integral de mesures per contenir, prevenir i controlar el coronavirus i, així, retardar i suprimir-ne la transmissió.

A més a més, ha destacat la necessitat que els països preparin tots els nivells assistencials amb la finalitat d’enfortir les seves capacitats per fer front a aquest brot que està considerat una epidèmia. “En la situació actual, és fonamental no deixar ningú enrere a través de la solidaritat amb totes les nostres poblacions, inclosos els immigrants i refugiats, ara més que mai”, ha afegit.

Per això, ha demanat “més suport” per a tots els professionals que treballen en la sanitat pública, així com per als grups més vulnerables de la societat com, per exemple, les persones grans o les que pateixen patologies cròniques.

Així, ha aconsellat a les oficines que l’OMS té en els països que intensifiquin la seva assistència i suport als governs nacionals per comunicar les directrius internacionals i ajustar-les al context nacional. A més a més, ha demanat que les informacions es comparteixin en tots els idiomes oficials d’Europa.

“Instem els països a comprometre’s a mantenir la contenció juntament amb les mesures de mitigació, per reduir l’escala de transmissió i salvaguardar els sistemes d’atenció de salut”, ha resolt el Comitè Permanent del Comitè Regional de l’OMS per Europa.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca