L’OMS demana responsabilitat als europeus

Ha demanat "més suport" per a tots els professionals que treballen en la sanitat pública

El Comitè Permanent del Comitè Regional de l’OMS per Europa ha emès un comunicat per sol·licitar als ciutadans europeus “responsabilitat” per fer front al coronavirus, i als països de la Unió Europea que actuïn de manera coordinada i d’acord amb el Reglament Sanitari Internacional.

Publicitat

Així, i després de mostrar la seva “greu preocupació” pel nombre creixent de casos del nou coronavirus a Europa i per l’impacte que està tenint en el sistemes sanitaris, socials i econòmics, l’organisme ha sol·licitat intensificar “tots els esforços” per desenvolupar un paquet integral de mesures per contenir, prevenir i controlar el coronavirus i, així, retardar i suprimir-ne la transmissió.

A més a més, ha destacat la necessitat que els països preparin tots els nivells assistencials amb la finalitat d’enfortir les seves capacitats per fer front a aquest brot que està considerat una epidèmia. “En la situació actual, és fonamental no deixar ningú enrere a través de la solidaritat amb totes les nostres poblacions, inclosos els immigrants i refugiats, ara més que mai”, ha afegit.

Per això, ha demanat “més suport” per a tots els professionals que treballen en la sanitat pública, així com per als grups més vulnerables de la societat com, per exemple, les persones grans o les que pateixen patologies cròniques.

Així, ha aconsellat a les oficines que l’OMS té en els països que intensifiquin la seva assistència i suport als governs nacionals per comunicar les directrius internacionals i ajustar-les al context nacional. A més a més, ha demanat que les informacions es comparteixin en tots els idiomes oficials d’Europa.

“Instem els països a comprometre’s a mantenir la contenció juntament amb les mesures de mitigació, per reduir l’escala de transmissió i salvaguardar els sistemes d’atenció de salut”, ha resolt el Comitè Permanent del Comitè Regional de l’OMS per Europa.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes