El 80% dels casos del coronavirus es combaten amb “repòs i hidratació i potser algun paracetamol”

Dues setmanes claus per conèixer l'abast del coronavirus a Espanya

El cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla García, creu que és molt probable que els casos de coronavirus a Espanya mantinguin una evolució ascendent durant les dues properes setmanes.

Publicitat

En una entrevista aquest divendres a Cadena Cope, l’especialista ha apuntat que el coronavirus es pot arribar a convertir en una “opció estacional” com la grip, tenint en compte la biologia del virus, tot i que encara falten evidències científiques, ha recordat.

Tampoc no queda clar encara si produeix immunitat un cop s’ha passat la malaltia: “Si es comporta com la resta de coronavirus, sí. Però la immunitat no duraria gaire. Serien sis mesos o un any com a molt. Tot i que una part de la població pot tenir una mala resposta immunitària i tornar-se a infectar abans d’aquest període”, ha dit.

L’expert ha fet una crida a la calma i ha recordat que el 80 per cent dels casos “es combaten amb repòs i hidratació i potser algun paracetamol”. Per això, ha demanat a la ciutadania que no caigui en rumors falsos: “Si no, acabarem tots bojos. I és el pitjor perquè ara necessitem serenor”.

Trilla García ha indicat que els estudis no determinen quanta gent es contagiarà, però ha insistit que la distància física ajuda molt a evitar-ho. “Hi ha d’haver un contacte perllongat i pròxim perquè hi pugui haver un contagi. Compartir una habitació durant molt de temps o conviure amb aquesta persona. Mantenir una distància prudent, la ventilació de les cases o una bona higiene no frenen però ajuden moltíssim a reduir el nombre d’infeccions”, ha detallat.

Finalment, ha rebutjat les teories conspiratives que especulen sense cap fonament que el virus es va crear en un laboratori biològic. “La naturalesa és la primera fàbrica i aquest virus té tots els números de provenir de l’adaptació d’un virus molt pròxim als ratpenats. No calen teories conspiranoiques”, ha sentenciat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes