Colau demana evitar fer vida social

"Faig una crida a la màxima coordinació entre administracions públiques"

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat aquest divendres als barcelonins que no vagin a bars i restaurants i que durant dues setmanes evitin fer vida social: “Allò que puguin evitar, que ho evitin”.

Publicitat

En declaracions a RAC1, que ha recollit Europa Press, ha assegurat que si no es fa de manera voluntària, les administracions han d’intervenir: “Faig una crida a la màxima coordinació entre administracions públiques”, i ha afegit que no poden actuar unilateralment.

L’alcaldessa ha explicat que no té cap símptoma, que es troba molt bé, i que està treballant des de casa: “Em queden nou dies aïllada”.

“Només qui ha tingut contacte amb la persona que ha donat positiu s’ha de quedar a casa. Que tothom sàpiga que per haver-me vist o saludat no s’ha de quedar a casa”, ha apuntat.

Ha desmentit algunes crítiques que només es fa la prova del Covid-19 als polítics: “Això no és veritat. A mi no m’han fet la prova perquè no tinc cap símptoma”.

Ha insistit que la societat ha de pensar en col·lectiu perquè és “la millor resposta” per protegir les persones més vulnerables, i ha demanat fer el màxim esforç en una situació d’emergència excepcional.

Així mateix, ha subratllat que el sistema de salut està fent una “feina extraordinària”, i ha assegurat que s’estan prenent mesures econòmiques per als sectors més perjudicats.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes