L’arquebisbe d’Urgell demana “mantenir obertes les esglésies”

Vives assegura que aplicaran totes precaucions possibles pel coronavirus

L’arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, ha enviat una carta a tots els preveres i diaques de la seva diòcesi en la qual demana “mantenir obertes les esglésies” tot i l’expansió del coronavirus i aplicant, sobretot, totes les prevencions possibles. En aquest sentit, considera que, en aquest moment, cal “pregar en les epidèmies i ajudar a pregar i ser propers als qui sofreixen i passen per l’angoixa de la malaltia”. A la missiva també afirma: “Sóc dels que penso que de cap manera ens hem de deixar endur per les pors o per comportaments col·lectius desproporcionats”. Tot i això, deixa en mans de cada mossèn dur a terme les mesures que cregui necessàries, com ara “treure l’aigua beneïda, donar-se la pau, o decidir com rebre la comunió”.
Vives explica que, davant els avisos de les autoritats civils, cal revisar moltes activitats comunitàries però, tot i això, demana al clergat que “sostingui” a les persones que estiguin infectades, les de la tercera edat i famílies i les que estiguin més angoixades. “Visiteu i no deixeu de portar la comunió i el sagrament de vida a ancians i malalts”. A més, conclou la seva carta afirmant que el fet que els temples religiosos estiguin oberts “els donarà suport i fortalesa”.

Publicitat

La Seu tanca equipaments i suspèn el mercat setmanal

D’altra banda, la Seu d’Urgell tancarà a partir de demà alguns equipaments, com ara la Biblioteca Sant Agustí, el Punt Òmnia o l’Agrupament Escolta i Guia Urgellenc (el Cau), a més de les escoles municipals de música, dansa, art i esportives, l’Escola d’Adults i l’Escola Oficial d’Idiomes. Aquesta mesura se suma a l’aturada de l’activitat de tots els centres educatius de la ciutat: llar d’infants, escoles, col·legis, instituts, centre obert i PTT.

Des del consistori també han indicat que es suspèn el mercat setmanal, així com l’activitat comercial Botigues al Carrer i l’inici del cicle Parlem de Formatge, que s’havien de dur a terme aquest dissabte. També dins l’àmbit cultural s’ha decidit ajornar el concert de The Sey Sister que estava programat per aquest divendres i s’ha anul·lat l’espectacle teatral Comedy de Peter Shub, ja que la gira que havia de fer per tot Catalunya ha quedat cancel·lada.

Un altre esdeveniment que s’ha suspès és la Copa d’Espanya de Piragüisme d’Eslàlom Olímpic, inicialment prevista pels dies 21 i 22 de març. També s’han anul·lat totes les competicions esportives que s’havien de dur a terme en les pròximes dues setmanes, seguint el què han determinat les diferents federacions en rebre les indicacions de la secretaria general de l’Esport.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes