L’ANC contempla celebrar virtualment l’assemblea general pel coronavirus

Apunta que és per "responsabilitat amb la salut pública"

Publicitat

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) treballa amb la possibilitat de fer la seva assemblea general que està prevista a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) el 22 de març, de manera virtual a causa del coronavirus.

Segons ha explicat l’entitat en un comunicat aquest dimecres, seguirà amb atenció l’evolució del virus alhora que plantejarà la hipòtesi de dur a terme la reunió, que asseguren que reuneix més de mil persones, virtualment: “És una oportunitat per modernitzarnos i ser un exemple, i crear un model d’assemblea general que faciliti encara més la participació entre els membres de ple dret”.

Així les coses, apunta que per “responsabilitat amb la salut pública” i els socis, i tenint en compte que els estatuts i el reglament de règim intern preveu aquest funcionament virtual, la comissió organitzadora seria l’encarregada de crear un comitè tècnic per al correcte desenvolupament de la trobada des d’un punt de vista informàtic.

L’ANC aposta per seguir l’exemple de Suïssa, França, Alemanya i Itàlia, “on han prohibit els actes que reuneixen més de mil persones” per evitar la propagació del virus.

Publicitat

“Tot i que a Catalunya ara per ara no s’ha aplicat aquesta mesura, si es té en compte que l’assemblea general és un acte on se supera amb escreix aquesta xifra, s’està valorant i preparant la possibilitat de fer l’assemblea general de manera virtual”, resol l’entitat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes